Room / Crème Fraîche / Griekse Yoghurt

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 17-09-2012
  • Room / Crème Fraîche / Griekse Yoghurt

    Room / Crème Fraîche / Griekse Yoghurt

    Room / Crème Fraîche / Griekse Yoghurt

  • Room / Crème Fraîche / Griekse Yoghurt

    Room / Crème Fraîche / Griekse Yoghurt

    Room / Crème Fraîche / Griekse Yoghurt

Zure Room / Crème Fraîche / Griekse Yoghurt (de verschillen)
Om altijd snel op te kunnen zoeken.

Deel dit recept

Ingrediënten
Griekse en Turkse Yoghurt
• Fris Romig – Dikker als yoghurt
• Prima slanke vervangers voor Zure Room én Crème Fraîche
• De 10% vet versie voor warme én koude gerechten
• De 3% vet versie enkel voor koude recepten
• Ze schiften niet - zoals vaak bij gewone yoghurt en zure room

Zure room (= sour cream)
• Fris zuur - Zo dik als yoghurt
• In 10% tot 20% vet ( schift bij verhitting)
• Voor koude bereidingen (of toevoegen als het van de kook af is)

Demi Fraîche(slanke variant van Crème Fraîche)
• Fris Romig – Dikker en minder zuur dan zure room
• 15% vet (door lager vetgehalte iets kans op schiften)
• Voor warme & koude bereidingen
• Einde kooktijd door het gerecht roeren en (kort!) mee verwarmen

Crème Fraîche
• Fris Romig – Dikker en minder zuur dan zure room
• 30% vet
• Voor warme & koude bereidingen
• Is luchtig en stijf te kloppen
• Einde kooktijd door het gerecht roeren en (kort!) mee verwarmen

Slagroom
• Romig – Niet zuur
• 35% vet (schift bij toevoegen in een zuur gerecht)
• Voor warme & koude bereidingen
• Is luchtig en stijf te kloppen
• Einde kooktijd door het gerecht roeren en (kort!) mee verwarmen

Koksroom / Kookroom / Room Culinair / Slankroom
• Romig
• 18 - 25% vet
• Voor warme gerechten
• Schiftbestendig door toevoeging van bind- en smaakmiddelen
• Dit product hoef je niet meer in te koken om de saus te laten indikken

• Room voor warme gerechten > in sauzen, soepen, pasta-, stoof-, eenpansgerechten en roerbakschotels.

• Room voor koude gerechten > in koude maaltijdsalades, dressings, desserts, ijs, gebak, hartige- en zoete sausen.

• Eén eetlepel zure room + fijngeknipte bieslook maakt een tomatensoepje super.

Room met hoog vetgehalte (35%) schift zelden, zeker niet als het product op kamertemperatuur is bij gebruik.

Griekse Yoghurt:

Romige pasta>
meng yoghurt (e.v.t. met 2el kookvocht) door de andere ingrediënten.

Lasagne bovenlaag >
meng de yoghurt met wat melk en geraspte kaas.

Aardappelgratin>
800 gram vastkokende aardappelen in dunne plakjes, beetgaar.
Meng 150ml Griekse yoghurt, ½ tl knoflook puree, 75ml melk, zout, peper, nootmuskaat.
Meng de bijna gare aardappelplakjes in een lage ovenschaal met de saus
Strooi er 75gr geraspte kaas over.
Bak 20-25 minuten op 200 °C in de oven.
Boodschappen bestellen

Bron

Verzameld uit kookboeken en internet.

Laatste reacties

Lammy1954 avatar
Lammy1954 22-04-2015

Haha....vooral die tip van Hak...........

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten