1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. cupcake

cupcake

  • Nederlands, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-09-2012

Ingrediënten 8 personen


Cup cakes zijn hot! Bijna iedereen bakt ze, gewoon omdat ze lekker zijn ,simpel te maken en je kunt zo zo mooi decoreren waardoor het mooie gebakjes worden. En niet te vergeten iedereen lust cup cakes.
Een cup cake is luchtiger dan muffins, Het beslag van een cup cake is dan ook heel anders dan het beslag van een muffin.
Muffins komen oorspronkelijk uit Amerika en worden daar ook wel hartig gemaakt en gegeten bij ontbijt. Cup Cakes komen uit Engeland ene Eliza Leslie heeft in 1828 het eerste cupcake recept beschreven in haar kookboek.
Dit cupcakeje was ooit bedoeld voor bij de High Tea waar de engelsen om bekent staan.
Deze sjieke gebakjes werden in de vorm van theekopjes gepresenteerd omdat ze goed bij de thee passen. Om het al helemaal passend te maken werden deze cupcakes soms in theekopjes of ramekin gebakken. Vandaar de naam CUP cakes.
1. Voor het bakken van cupcakes kun je een muffinbakblik gebruiken met papierenvormpjes,die er vrij wel in iedere kleur en designe te krijgen zijn.

2. Omdat het resultaat van je cupcake afhankelijk is van je matriaal zeg ik, gebruik een goed stevig en zwaar muffin blik.Een goed blik bak je 6 of 12 cups per keer.

3. Mocht je geen papieren vormpjes in het blik willen gebruiken, vet je bak blik dan heel goed in, zelf gebruik ik altijd wel papieren vormpjes in het blik omdat deze dan mooier lossen,na het bakken.

4. Zorg voor de juiste hoeveel heid beslag in de cups, dit is ongeveer ¾ beslag in 1 cupje, zelf gebruik ik altijd mijn ijstang voor het vullen van de cups is precies de juiste hoeveelheid, bij een te veel aan beslag worden je cakes niet mooi ze zullen uit lopen, slecht garen, niet te lossen zijn. Bij te weinig beslag krijg je kleine cakes.

5. Het meel en bakpoeder altijd zeven.

6. Cupcake maak je met ingredienten die op kamertempratuur zijn, het beslag moet goed gemengt zijn maar kort, gemixed worden, de laatste meelsliert moet net weg zijn en dan kun je stoppen met mixen, ga je toch langer door zullen je muffins niet lekker luchtig worden maar zwaar ipv lekker smeuig.

7. Zorg bij het bakken van cupcakes dat je de oven op tijd hebt voorverwarmd.

8. Cup cakes zijn snel klaar tussen 15 en 20 min afhankelijk van het recept en grote.

9. Doe ook bij cup cakes de gaartest, door er met een satéstokje in te prikken.is deze schoon dan is de cup cake klaar.

10. Laat de cup cake goed afkoelen en dan is deze klaar om hem te eten, of te decoreren met frosting.

bewaartip:
Zonder frosting kun je ze 2 tot 3 dagen bewaren in een goed afgesloten trommel cupcake tray of ongeveer 3 maanden in de vriezer. Laat ze wel eerst afkoelen voordat je ze in de vriezer zet.

Veel succes en plezier bij het maken van jou cup cakes.


Verder heb je nodig


Het is lekker en romig


niks

niks

niks

Lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Niks

Bereidingswijze

Niks



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van abdelilah1


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van abdelilah1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top