Roomkaastorentjes met geroosterde paprika en radijs

  • Voorgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Blaadje gelatine
2 Potten geroosterde rode paprika á 465 gram netto
1 Pot geroosterde gele paprika á 465 gram netto
Witte wijn
Zout en peper
1 Bosje radijs
0,25 Bosje bieslook
1 Sjalot
200 gram verse roomkaas ( b.v mon chou) op kamertemperatuur
1 Teen knoflook.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer
Steekvorm 5 á 6 cm.

Voorbereiding

( 15 min. halve dag van tevoren)
Week het gelatineblaadje in koud water.
Haal intussen de paprika`s uit de pot, snij ze open en spoel ze af.
Laat ze uitlekken en dep de rode paprikastukken droog.
Steek met een steekvorn ( 5 á 6 cm.) 12 rondjes uit de rode paprika de afsnijsels worden voor dit gerecht niet gebruikt.
Snijd de gele paprika`s in stukjes.
Breng ze met de witte wijn en 1 dl water aan de kook , kook 1 min. tot de paprika zacht is en pureer het mengsel met een staafmixer .
Breng de saus op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
Zet de paprikarondjes en de saus tot gebruik in afgedekt in de koelkast.
Maak intussen de radijsjes schoon en was ze.
Hakt de helft fijn , houd wat achter voor garnering.
Knip de bieslook fijn.
Pel het sjalotje en snip





Bereidingswijze

( 15 min.)
Leg 4 paprikarondjes naast elkaar op een plat bord of snijplank.
Schep er een laagje ( eenachtste) van het kaasmengsel op.
Leg daar weer een paprikarondje op en druk iets aan zodat de kaas regelmatig word verdeeld.
Herhaal dit en sluit af met de laatste paprikarondjes.
Zet de paprikatorentjes voorzichtig op 4 bordjes.
Druppel de gele paprikasaus eromheen. (overgebleven saus smaakt heerlijk bij vis).
Garneer met de achtergehouden radijsjes.

Bron

Volkskrant

Serveertip

Lekker met knapperig stokbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten