Vega saucijzenbroodje

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-09-2012
  • Vega saucijzenbroodje

    Vega saucijzenbroodje

    Vega saucijzenbroodje

Deel dit recept

Ingrediënten 26 personen
• 2 bakjes Maza Falafel
• 13 bladerdeeg plakjes
• 1 bakje Maza Balkan
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
• Stukje aluminiumfolie of bakpapier
• Oven

Bereidingswijze

1. Neem een bakplaat uit de oven en leg hier het aluminium folie of bakpapier op. Vet hem ligt in met een beetje olijfolie en verwarm ondertussen de oven voor op 210c voor hetelucht en 225c elektrisch.
Haal de bladerdeeg plakjes voorzichtig van elkaar en laat ze ontdooien. Snijd ze doormidden zodat twee gelijke rechthoeken ontstaan.

2. Smeer op iedere rechthoek net onder het midden een theelepel Maza Balkan salade en leg hier een Maza Falafel balletje op. Vouw de deegplakjes dicht waarbij de zijkanten open blijven en leg ze op de bakplaat ( ik maak altijd een klein sneetje in de bovenkant omdat ik dat er leuk uit vind zien).

3. Smeer de bovenkant van het deeg nog even in met wat olijfolie en plaats de bakplaten in de oven. Na ongeveer 20 minuten zijn ze mooi goudbruin en kunnen de broodjes de oven uit.

Serveertip

Tip! Gebruik als variatie ook eens Maza Falafel Tamatim of besmeer de binnenkant met wat Maza Hoemoes. Of bestrijk het deeg voor het bakken met wat losgeklopt ei voor een mooiere glans.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten