Overheerlijke romige Chocolade Custard puddinkjes

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 ml Melk
250 ml Slagroom
70 gram Dr. Oetker Custard
80 gram Suiker
20 gram Cacao
(naar smaak meer/minder cacao)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 356,95 kcal
Koolhydraten 27,96 g
Eiwitten 5,09 g
Vetten 24,58 g
Benodigdheden
Weegschaal
Garde of Vork
Kom of Bak
Pan
Kopjes, Bakjes of Glaasjes

Voorbereiding

Weeg alles netjes af

Bereidingswijze

1. Roer de suiker en de cacao door de custard.
2. Neem een beetje melk en roer dit door het mengsel.
3. Verwarm de melk met de slagroom.
4. Voeg het custard mengsel al roerend toe.
5. Breng het geheel al roerend aan de kook.
6. Laat het nog ca. 3 minuten, onder af en toe roeren doorkoken op laag vuur.
7. Spoel je vorm/vormpjes even om met koud water.
8. Giet de pudding in de vorm/vormpjes.
9. Strooi een beetje suiker over tegen het vellen.
9. Laat CA. 3 uur afkoelen in de koelkast.

Nu kan je de puddinkjes op een bord doen en leuk garneren met wat slagroom of vers fruit.

Voor een speciale gelegenheid is het ook erg mooi in een hoog glas.

Serveertip

Lekker met
Slagroom
Frambozen

Laatste reacties

Nelly5744 avatar
Nelly5744 27-10-2017

Ik had van de week al een keer wat betonpuddinkjes gemaakt dus was nu alert op de hoeveelheden......toen ik die 70 gram custard zag heb ik toch mar even op de custardverpakking gekeken en de hoeveelheid wat aangepast. Op een halve liter vloeistof zijn 2, eetlepels cusyard voldoende. Verder was het resultaat prima! Ga ik zeker vaker maken.

mayadebij1968 avatar
mayadebij1968 19-09-2013

met 2 keer de hoeveelheid vocht op deze hoeveelheid custard gaat het beter, met deze hoeveelheid werd het een blok beton!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten