1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Aspergegerecht

Aspergegerecht

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-05-1999

Ingrediënten 2 personen


Kilo asperges
400 gram peultjes
zalmfilets
(eventueel krielaardappeltjes)
room
kervel



Roergebakken asperges en peultjes met gebakken zalm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Asperges schillen
schillen ca 10 min. in weinig water met zout koken
peultjes blancheren

Bereidingswijze

Asperges in schuine stukken snijden en in olijfolie in wok al omscheppend bakken (niet laten verkleuren)
Peper,zout en nootmuskaat toevoegen.
na ong. 10 min. peultjes toevoegen en op zacht vuur laten garen
aspergewater (zonder schillen) laten inkoken met room en scheut witte wijn met peper en zout en later fijngeknipte kervel toevoegen
Zalmfilets bakken,grillen,pocheren,...
Krieltjes bakken

Serveertip

Asperge peultjes-mengsel op bord verdelen en naperen met saus
zalm en eventueel aardappeltjes op bord schikken
Serveer er een Riesling bij en eet smakelijk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van youp


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van youp
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top