Zalm met bladerdeeg uit oven

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram bladerdeeg
800 gram zalmfilet
olijfolie
zeezout en zwarte peper
4 eetl. tapenade van zwarte olijven
verse basilicum
2 rijpe tomaten
150 gram mozzarella
1 ei
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden (of stand 4).
Pak een bakvorm en bestuif die met bloem.

Bereidingswijze

Leg het deeg in de met bloem bestoven bakvorm.
Besprenkel de zalmfilet met olijfolie en strooi er wat peper en zout op.
Leg de zalm met de huid naar beneden op het deeg, schep de olijventapenade erover en spreid die in een dun laagje uit over de vis.
Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en leg ze op de vis.
Snijd de tomaten in plakjes en leg die op de blaadjes basilicum.
Snijd ook de mozzarella in plakjes en leg die erover.
Besprenkel dit alles met nog wat olijfolie en strooi er nog wat zout en peper op.
Vouw de randen van het deeg naar binnen en druk ze vast.
Breek het ei in een kopje en klop het met een vork los en kwast de deegrand er rondom mee in.

Zet de bakvorm 35 minuten in de oven.

Bron

Vriendin

Serveertip

Heerlijk met gestoomde groenten of een groene salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten