Heerlijke rundvlees stoofschotel met bier van Jamie!

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-09-2012
  • Heerlijke rundvlees stoofschotel met bier van Jamie!

    Heerlijke rundvlees stoofschotel met bier van Jamie!

    Heerlijke rundvlees stoofschotel met bier van Jamie!

Dit is eigenlijk een recept (uit een boek) van Jamie Oliver. Ik heb het vorig jaar al eens gebrouwen en wat bewerkt door er mijn eigen draai aan te geven en echt, het is vreselijk lekker. Het is echt de moeite om dit de komende periode eens te maken en te proberen. Ook uitermate geschikt voor slowcooker, vetarm en slank, maar erg voedzaam. Past ook prima bij de komende twee seizoenen, herfst en winter.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr runderpoulet of runderstoofvlees in blokjes
2 stengels bleekselderij
2 grote uien
2 winterwortels
1 blik tomatenpartjes (400 gr)
200 gr champignons in plakjes
Olijfolie
1 volle el bloem
1 t zeezout
Zwarte peper
3 laurierblaadjes
Bosje verse selderij
5 dl bier (let op: alleen pils)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote braadpan of slowcooker

Bereidingswijze

Snij de stengels bleekselderij, de uien en de wortels in stukjes, snipper de bladselderij, snij de champignons. Neem een braadpan, doe er twee flinke scheuten olijfolie in en laat de groenten met de selderij 10 minuten bakken. Doe dan het vlees er in met de bloem, zout en peper uit de molen en het bier en breng aan de kook. Laat het dan minimaal 2 ½ uur, liefst 3 uur op laag vuur stoven (pruttelen), maar kijk wel elk half uur even. Neem het laatste half uur de deksel van de pan, zo kan nog wat vocht verdampen. Het vlees is nu heerlijk mals en heeft al die smaken opgenomen. Haal de laurierblaadjes uit de pan, proef even en voeg desnoods naar smaak nog wat extra peper en zout toe. Warm op tafel zetten en lekker smullen!

Bron

Boek Jamie Oliver

Serveertip

Lekker met gekookte aardappels, aardappelpuree, rijst of pasta. Neem er eventueel een tomatensalade bij.

Laatste reacties

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 16-01-2019

Ik kook al heel wat jaren en heb nog nooit welke vorm van alcohol in een apart pannetje laten verdampen. Dit is compleet nieuw voor mij. Mijn antwoord op jou vraag is dus, niet! Groetjes, Dido

Marcha_86 avatar
Marcha_86 15-01-2019

Mijn vriend is Kok en hij vertelt mij altijd dat ik elke vorm van alcohol eerst moet koken in een apart pannetje zodat de alcohol verdampt, omdat anders het hele gerecht bitter gaat smaken...hoe doen jullie dat? Groetjes

marjalieffering avatar
marjalieffering 07-02-2015

Vandaag heb ik deze rundvleesstoof in drievoud gemaakt. Een rode peper en wat oregano toegevoegd. Ik ben benieuwd naar de smaak.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten