1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Heerlijke rundvlees stoofschotel met bier van Jamie!

Heerlijke rundvlees stoofschotel met bier van Jamie!

Door: Fressnapf

Rundvlees stoof met bier

van jamie oliver, wat bewerkt, heerlijk!

van jamie oliver, wat bewerkt, heerlijk!
  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 16-09-2012

Dit is eigenlijk een recept (uit een boek) van Jamie Oliver. Ik heb het vorig jaar al eens gebrouwen en wat bewerkt door er mijn eigen draai aan te geven en echt, het is vreselijk lekker. Het is echt de moeite om dit de komende periode eens te maken en te proberen. Ook uitermate geschikt voor slowcooker, vetarm en slank, maar erg voedzaam. Past ook prima bij de komende twee seizoenen, herfst en winter.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


500 gr runderpoulet of runderstoofvlees in blokjes
2 stengels bleekselderij
2 grote uien
2 winterwortels
1 blik tomatenpartjes (400 gr)
200 gr champignons in plakjes
Olijfolie
1 volle el bloem
1 t zeezout
Zwarte peper
3 laurierblaadjes
Bosje verse selderij
5 dl bier (let op: alleen pils)


Verder heb je nodig


Grote braadpan of slowcooker


Bereidingswijze

Snij de stengels bleekselderij, de uien en de wortels in stukjes, snipper de bladselderij, snij de champignons. Neem een braadpan, doe er twee flinke scheuten olijfolie in en laat de groenten met de selderij 10 minuten bakken. Doe dan het vlees er in met de bloem, zout en peper uit de molen en het bier en breng aan de kook. Laat het dan minimaal 2 ½ uur, liefst 3 uur op laag vuur stoven (pruttelen), maar kijk wel elk half uur even. Neem het laatste half uur de deksel van de pan, zo kan nog wat vocht verdampen. Het vlees is nu heerlijk mals en heeft al die smaken opgenomen. Haal de laurierblaadjes uit de pan, proef even en voeg desnoods naar smaak nog wat extra peper en zout toe. Warm op tafel zetten en lekker smullen!

Serveertip

Lekker met gekookte aardappels, aardappelpuree, rijst of pasta. Neem er eventueel een tomatensalade bij.

Bron

Boek Jamie Oliver



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top