Kip Kiev

  • Russisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-09-2012

Knoflook-kip. Heerlijke malse kipfilet met een vulling die qua smaak echt ontploft in je mond........ 1 Tip: hierna goed de tanden poetsen helpt redelijk...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets
100 gr boter (kamertemperatuur)
4 el peterselie (heel fijngesneden)
6 tenen knoflook (geperst)
1/2 Spaans pepertje (piepkleine blokjes)
2 eieren (losgeklopt)
6 el paneermeel
cocktailprikkertjs
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 kookpan, 1 grote koekenpan of hapjespan

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in de lengte in en creeer zo een vulruimte. Peper en zout de kip. Maak van 50 gr boter, de knoflook, peterselie en het pepertje een kruidenboter door goed door te roeren.
Zet 2 borden klaar voor het ei en de paneermeel.
Vul de kipfilets met de boter en steek goed vast met de prikkertjes.

Bereidingswijze

Verhit de rest van de boter in de pan, haal de kip door eerst het ei en dan door het paneermeel en leg ze voorzichtig in de pan. Herhaal dit 4 keer. Laat de kip op niet te hoog vuur lekker gaarbraden een minuut of 20. Haal de kipfilets uit de pan, het braadvocht kan je eventueel iets afbinden met room of maizena.

Serveertip

Ongelooooofelijk lekker met witte rijst en spinazie!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten