Rijke Paella

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-09-2012

Een overheerlijke Spaanse schotel met kip, worst, garnalen en mosselen. Echt de zon op je bord!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 zakje saffraandraadjes
8 el olijfolie
500 gr drumsticks
peper-zout-paprikapoeder
1 chorizo worst (in schijfjes)
3 uien (grof gesnipperd)
4 teentjes knoflook (plakjes)
1 rode paprika (reepjes)
1,5 el paprikapoeder
1 volle tl komijnpoeder
1 volle tl oregano
400 gr paellarijst (risottorijst mag ook)
4 trostomaten (vel verwijderd)
8 dl kippenbouillon
1 kg mosselen (schoongemaakt en nagekeken)
400 gr grote garnalen (gamba of tijgergarnaal, gepeld)
250 gr tuinerwtjes (diepvries)
2 el peterselie (fijngesneden)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Paella- of braadpan (wok kan ook) en een kookpan

Voorbereiding

Week de saffraandraadjes in een paar el kippenbouillon en zet 10 minuutjes weg. Snij de trostomaten in kwarten.

Bereidingswijze

Breng de drumsticks op smaak met peper, zout en paprikapoeder en verwarm de olie in de paella of braad/hapjespan. Bak de drumsticks op middelhoog vuur in ongeveer een kwartiertje rondom mooi goudbruin. Doe er dan de chorizo, uien, knoflook, paprika, paprikapoeder, komijnpoeder en oregano bij en bak dit een minuutje mee. Voeg dan de rijst toe en bak die mee tot ze overal mooi glazig ziet. Doe de tomaten bij en giet de bouillon erop,do de saffraandraadjes in het weekvocht erbij, breng aan de kook en roer af en toe een keer door, niet te veel. Na 10 minuten de mosselen erbij doen en weer 5 minuten laten koken. Doe er dan de garnalen en tuinerwtjes bij en laat nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen. Als alles gaar is, de paella mag aan de onderkant ietsje aangebrand zijn - niet te veel natuurlijk - de peterselie eroverstrooien en dan lekker de pan op tafel en smullen maar!

Serveertip

Een tomatensaus (simpel zoals bv tomato soffrito, even opwarmen, klaar) en een lekker glas Rioja en klaar ben je!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten