Hongaarse goulash
- Hongaars, Hoofdgerecht
- > 120 min.
De bereiding vraagt wel wat extra aandacht, omdat je heel regelmatig moet roeren in de pan om aankoeken tegen te gaan.
Ingrediënten 8 personen
600 gr rundvleesDobbelsteentjes spek
60 gr boter of reuzel
4 uien
1 groene en 1 rode paprika
1 liter bouillon
1 eetlepel paprikapoeder
2á3 eetlepels bloem (voor een dunne goulash 1 eetlepel)
peper, zout
een snufje tijm
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
een paar druppels worcestershiresaus
Bereidingswijze
Snijd het rundvlees in dobbelsteentjes en bak het in de boter of reuzel bruin samen met de dobbelsteentjes spek.
Doe het vlees en spekjes daarna over in een grote braadpan en bak in de achtergebleven boter even de in ringen gesneden uien en paprika`s.
Voeg dan de ui en paprika aan het vlees toe en zet de braadpan op een laag pitje.
Roer de paprikapoeder, bloem, peper en zout, tijm en uitgeperste knoflook goed door het vlees.
Doe daarna geleidelijk de koude bouillon en de tomatenpuree erbij.
Roer de goulash regelmatig en laat de pan tenminste twee uur pruttelen op een laag vuurtje.
Voeg dan de geschilde en in vieren gedeelde aardappelen erbij.
Laat deze ook gaar worden en breng dan de goulash op smaak met een paar druppels worcestershiresaus.
Serveertip
Heerlijk met zelfgemaakte nassi of aardappels of rijst of brood enz.