Spaghetti Bolognese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-09-2012

Spaghetti zoals ik hem meestal maak en lekker vind. Wel maak ik de saus meestal een dag van tevoren, zodat de smaken goed in kunnen trekken en hij natuurlijk nog lekkerder wordt...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr half om halfgehakt
1 pakje pancetta (fijngesneden)
2 el olijfolie
2 uien (fijn gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 kleine winterwortel (kleine blokjes)
2 stelen bleekselderij (kleine blokjes)
1 blikje tomatenpuree
1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (oregano, tijm, salie, rozemarijn)
3 dl rode wijn (bv Chianti)
2 dl runderbouillon
1 blikje tomatenblokjes
500 gr (verse) spaghetti
100 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 grote kookpan en 1 stoofpan

Voorbereiding

Kruid het gehakt met peper en zout, verhit de olie en bak hierin het gehakt zachtjes rul en doe de pancetta erbij, bak die eventjes mee. Doe er dan de ui, wortel, knoflook en selderij bij en bak dit een paar minuutjes mee; voeg dan de tomatenpuree toe en bak ook dit even mee zodat het zure verdwenen is. Leg dan de kruidenmix (eventueel samengebonden met een stukje keukentouw) bij het gehakt/groentemengsel en giet de wijn en bouillon erbij. Breng dit aan de kook en dan kunnen de tomatenblokjes er ook in, zet dan het vuur heel laag en laat dit onder af en toe roeren minimaal 3 uur sudderen: hoe langer hoe beter.

Bereidingswijze

De spaghetti koken volgens de bereidingswijze die aangegegeven is, de saus (als ie de dag ervoor gemaakt is) opwarmen - de kruidenmix kan er nu uitgehaald worden - en serveren in een diep bord over de spaghetti, royaal bestrooid met Parmezaanse kaas.

Serveertip

Lekker met een rucolasalade en een lekker glas Chianti!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten