Boter zachte lamsschouder met heerlijk kruiderij

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-09-2012
  • Boter zachte lamsschouder met heerlijk kruiderij

    Boter zachte lamsschouder met heerlijk kruiderij

    Boter zachte lamsschouder met heerlijk kruiderij

  • Boter zachte lamsschouder met heerlijk kruiderij

    Boter zachte lamsschouder met heerlijk kruiderij

    Boter zachte lamsschouder met heerlijk kruiderij

  • Boter zachte lamsschouder met heerlijk kruiderij

    Boter zachte lamsschouder met heerlijk kruiderij

    Boter zachte lamsschouder met heerlijk kruiderij

  • Boter zachte lamsschouder met heerlijk kruiderij

    Boter zachte lamsschouder met heerlijk kruiderij

    Boter zachte lamsschouder met heerlijk kruiderij

Ik bent gek op lamsvlees, deze is verslavend lekker en boter zacht.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 lamsschouder - ongeveer 2 kg, met been (kan ook lamsbout zijn)
40 ml Worcestersaus
40 ml bruine azijn
4 kruidnagels
2 e koriander zaden
1 t zwarte peperkorrels
4 t grove zeezout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 559,93 kcal
Koolhydraten 2,65 g
Eiwitten 64,35 g
Vetten 32,14 g

Bereidingswijze

1. Maal de kruidnagels, koriander zaden en peperkorrels grof. (ik doen het altijd in een koffiemolen)
2. Meng de Worcestersaus en bruine azijn.
3. Smeer lamsschouder in met azijn mengsel. (met een kwast)
4. Meng zeezout door specerijen mengsel en wrijf vlees ermee in.
5. Doen overgebleven azijn mengsel in diepe braadpan en doen lamsschouder met been kant naar onder in pan.
6. Doen deksel op pan en doen dit in midden van oven.
7. Braad vlees voor 6 uur bij 140*C.
8. Haal deksel van pan en braad vlees nu bij 220*C tot er een krokante korst verkregen is.
9. Laat vlees 10 min. rusten en verwijder de botten. (het vlees is nu zo zacht dat jij gewoon de botten eruit kunnen trekken)

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Eten met rijst en gekookte groenten.

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 25-10-2015

Met deze gerecht/recept word ik direct terug geschopt tot aan mijn ouderhuis tafel met diner op een Zondag middag. Maagjes word dan trommel dik gegeten aan verschillende soorten vlees en groenten en het word allemaal af gespoeld met een gekoeld witte glaasje steen wijn uit de Brederivier wijnkelder. En en na eten houden Zuid-Afrikaners siësta; slapen van 2-5, het kan ook niet anders, want de maagvellen trekken de oogleden dicht.

deonart avatar
deonart 06-08-2015

zoete aardappelen of pompoen of bieten

Tony6 avatar
Tony6 05-08-2015

Eindelijk gelegenheid gevonden om dit lamsgerecht te proberen. Normaal gebruik ik bijna nooit kruidnagels, maar dit was een mooi bouquet. We hebben er op het dakterras in de zomerzon van genoten. Wat voor groentengerecht zou je er bij aanraden, Deon?

Krientjes avatar
Krientjes 23-01-2013

Bedankt Deon ziet er zoals gewoonlijk weer zalig uit. Groetjes Karina

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 23-09-2012

Ja Deon, dit recept kan niet anders dan ZALIG zijn. Heerlijk ziet het eruit. Bedankt, Margrit

carolientje61 avatar
carolientje61 18-09-2012

Vergat ik nog je recepten favoriet te zetten. Bij deze dus. Dank je wel Deon. groetjes Carin

alidada avatar
alidada 17-09-2012

Ik kan niet even naar Duitsland voor mijn vlees maar ik heb hier wel een goede slager. Ga binnenkort (als ik tijd heb) kijken of hij een mooie lamsbout heeft. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten