Hete Kippensoep
- Aziatisch, Soep
- 30-60 min.
Voor de smullers die van een echt lekker pittig soepje houden, probeer deze dan maar eens... Hij is lekker pittig maar niet te scherp.
Ingrediënten 4 personen
400 gr kipfilet2 teentjes knoflook
1 bakje boemboe Ajam Paniki
1 liter kippenbouillon
1 prei
2 bosuitjes
100 gr tauge
100 gr mihoen
gebakken uitjes
Benodigdheden
Soeppan en knoflookpersVoorbereiding
Gaar de mihoen zoals op de verpakking staat. Maak de kip schoon en snij ze in hele fijne stukjes. Snij de prei in dunne ringen en de bosui in stukjes. Pers de knoflook uit.
Bereidingswijze
Breng de bouillon aan de kook en doe de kip erin met daarbij de boemboe en knoflook en laat 10 minuutjes zachtjes koken. Doe er dan de prei bij en laat nog eens 10 minuutjes pruttelen. Strooi er dan de tauge, bosui en mihoen in en roer goed door en laat nog een minuutje zachtjes goed doorwarmen. Doe er dan als laatste flink gebakken uitjes over en direkt serveren.
Serveertip
Lekker als onderdeel van een rijsttafel. Geef er voor de gene die hem niet pittig genoeg vinden nog een fijngesneden Spaans pepertje bij of sambal en ketjap.