Garnalencroquetjes

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten
100gr.boter
200gr.bloem
1/2 Ltr.koude melk
100 gr.Gruyere
500 gr. Hollandse garnalen ( niet wassen)
1 visbouillontablet in een beetje komende water oplossen.
Groene kruiden,een beetje Pernod ,peper en evt.zout en iets citroensap.
3 eieren,wat bloem en pander eel
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Eerst alles afmeten en klaar zetten en de bloem zeven.

Bereidingswijze

Begin met de roux te maken.
Als de boter gesmolten is bloem toevoegen en roeren,op laag vuur visbouillon en melk beetje bij beetje onder goed roeren toevoegen.
Dan de kruiden die je lekker vind en de grasp te kaas en de garnalen.
Daarna in een platte schaal minstens 3 uur in de koelkast laten opstijven.
Dan met vochtige handen croquet jes of bitterballen vormen en door bloem,losgeklopt eiwit en panzer eel rollen en in heet frituurvet een paar minuten Bakken.

Bron

Familierecept

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten