Stoofvlees
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 14-09-2012
Dit is het stoofvlees dat wij maakten en verkochten in onze cafetaria en wat liep als een tierelier! K heb er natuurlijk wel een kleiner receptje van gemaakt, 10 liter is wat veel he...
Ingrediënten 4 personen
500 gr runderlappen50 gr boter
4 uien
250 gr champignons
1 winterwortel
1 blikje tomatenpuree
40 gr bloem
7,5 dl runderbouillon
2 el ketjap manis
2 tl tijm (gedroogd)
2 tl rozemarijn (gedroogd)
2 laurierblaadjes
Benodigdheden
BraadpanVoorbereiding
Snij het vlees in blokjes van ca 2x2 cm, de uien in halve ringen, champignons in plakjes en de winterwortel in kleine blokjes.
Bereidingswijze
Kruid het vlees met peper en zout en bak het aan in de boter. Doe er dan de uien, champignons en wortel bij en bak 5 minuten mee tot het allemaal zachter is geworden. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat een minuutje meebakken, dan de bloem er bij en ook even meebakken. Blus het geheel dan af met de bouillon, tijm, rozemarijn, laurier en ketjap en laat minimaal 3 uur stoven, tot het vlees superzacht is.
Serveertip
Natuurlijk heerlijk bij een (vers en zelfgebakken) frietje maar ook bij een stevige herfstschotel!
Laatste reacties
Heel leuk om te lezen Jessica! Geniet ervan, daar is het voor bedoeld 😉 Vriendelijke Smulgroetjes en dankjewel voor je reactie, Erwin
Heerlijk recept! wij eten dit vaker met friet, aardappelen of pasta. Smaakt overal bij!
Fijn om te lezen Marlot! Extra vlees kan altijd he, dit was ons recept uit de zaak, altijd meer saus dan vlees he ;) Dankjewel voor je reactie en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin
Heerlijk! Van mijn man mag ik de volgende keer extra vlees toevoegen.
Goeieavond Joke, erg fijn om te lezen dat het zo goed in de smaak is gevallen! Graag gedaan, wij gaan het zelf het weekend ook weer eten.. Dank je wel voor je enthousiaste reactie en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin
Hallo, vanavond jou stoofvlees gemaakt, was zalig, lekker met een stokbroodje en maar soppen, dank je wel voor recept. Gr Joke
Goeieavond Gipskruid, fijn om te lezen dat dit stoofvlees zo goed in de smaak is gevallen! En idd, ook met rijst is het heel erg lekker, eten wijzelf er ook regelmatig bij. Dank je wel voor je enthousiaste reactie! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin
Ik heb gister je recept gemaakt en in 1 woord HEERLIJK. Heb em ook bewaard en zal het zeker vaker gaan maken. Had nog gekookte aardappels over van de vorige dag, deze lekker op gebakken, verse sperzieboontjes erbij en smullen maar. Natuurlijk expres teveel gemaakt om vandaag met rijst en broccoli te eten. Bedankt voor je heerlijke recept !
Heb je recept al een keer gemaakt. En vanwege het succes nu ook bewaard!
Eet smakelijk Karin, het is de moeite van het proberen zeker waard in al zijn/haar simpelheid! Dank je wel voor je reactie en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin ps: Nog dank je wel voor de reacties Meta en Mark, zie deze nu pas.... fijn dat het zo goed gesmaakt heeft!