Stoofvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 14-09-2012

Dit is het stoofvlees dat wij maakten en verkochten in onze cafetaria en wat liep als een tierelier! K heb er natuurlijk wel een kleiner receptje van gemaakt, 10 liter is wat veel he...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr runderlappen
50 gr boter
4 uien
250 gr champignons
1 winterwortel
1 blikje tomatenpuree
40 gr bloem
7,5 dl runderbouillon
2 el ketjap manis
2 tl tijm (gedroogd)
2 tl rozemarijn (gedroogd)
2 laurierblaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan

Voorbereiding

Snij het vlees in blokjes van ca 2x2 cm, de uien in halve ringen, champignons in plakjes en de winterwortel in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Kruid het vlees met peper en zout en bak het aan in de boter. Doe er dan de uien, champignons en wortel bij en bak 5 minuten mee tot het allemaal zachter is geworden. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat een minuutje meebakken, dan de bloem er bij en ook even meebakken. Blus het geheel dan af met de bouillon, tijm, rozemarijn, laurier en ketjap en laat minimaal 3 uur stoven, tot het vlees superzacht is.

Serveertip

Natuurlijk heerlijk bij een (vers en zelfgebakken) frietje maar ook bij een stevige herfstschotel!

Laatste reacties

keukenprins71 avatar
keukenprins71 04-10-2018

Heel leuk om te lezen Jessica! Geniet ervan, daar is het voor bedoeld 😉 Vriendelijke Smulgroetjes en dankjewel voor je reactie, Erwin

jessicajanssen957 avatar
jessicajanssen957 04-10-2018

Heerlijk recept! wij eten dit vaker met friet, aardappelen of pasta. Smaakt overal bij!

Delarosa avatar
Delarosa 05-09-2018

Fijn om te lezen Marlot! Extra vlees kan altijd he, dit was ons recept uit de zaak, altijd meer saus dan vlees he ;) Dankjewel voor je reactie en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Marlot246 avatar
Marlot246 05-09-2018

Heerlijk! Van mijn man mag ik de volgende keer extra vlees toevoegen.

Delarosa avatar
Delarosa 07-12-2016

Goeieavond Joke, erg fijn om te lezen dat het zo goed in de smaak is gevallen! Graag gedaan, wij gaan het zelf het weekend ook weer eten.. Dank je wel voor je enthousiaste reactie en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

joke222 avatar
joke222 07-12-2016

Hallo, vanavond jou stoofvlees gemaakt, was zalig, lekker met een stokbroodje en maar soppen, dank je wel voor recept. Gr Joke

Delarosa avatar
Delarosa 26-10-2016

Goeieavond Gipskruid, fijn om te lezen dat dit stoofvlees zo goed in de smaak is gevallen! En idd, ook met rijst is het heel erg lekker, eten wijzelf er ook regelmatig bij. Dank je wel voor je enthousiaste reactie! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

gipskruid avatar
gipskruid 26-10-2016

Ik heb gister je recept gemaakt en in 1 woord HEERLIJK. Heb em ook bewaard en zal het zeker vaker gaan maken. Had nog gekookte aardappels over van de vorige dag, deze lekker op gebakken, verse sperzieboontjes erbij en smullen maar. Natuurlijk expres teveel gemaakt om vandaag met rijst en broccoli te eten. Bedankt voor je heerlijke recept !

Kipkluifje avatar
Kipkluifje 18-01-2016

Heb je recept al een keer gemaakt. En vanwege het succes nu ook bewaard!

Delarosa avatar
Delarosa 21-10-2015

Eet smakelijk Karin, het is de moeite van het proberen zeker waard in al zijn/haar simpelheid! Dank je wel voor je reactie en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin ps: Nog dank je wel voor de reacties Meta en Mark, zie deze nu pas.... fijn dat het zo goed gesmaakt heeft!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten