Mon Chou taart

  • Nederlands, Banket
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 14-09-2012

Recept voor Mon Chou taart in springvorm met diameter van 26 cm

Ingrediënten:

1,5 pakje Verkade Langetjes
0,5 pakje roomboter
2 pakjes Mon Chou
150 gr witte basterdsuiker
0,5 l slagroom
2 zakjes klopvast
1 zakje vanillesuiker
4 eetlepels (basterd)suiker (voor in de slagroom)
2 blikjes vlaai-vulling Kersen (Jonker Fris (Boni) of Hero of Hak (Albert Heijn)

Bereiding:

springvorm invetten met roomboter (eventueel bakpapier gebruiken bij springvorm zonder anti-aanbaklaag)
langetjes fijn verkruimelen (bij voorkeur in de blender/keukenmachine)
roomboter langzaam smelten
verkruimelde langetjes met gesmolten roomboter vermengen
dit "deeg" over de bodem van de springvorm verdelen, aandrukken en een nacht laten uitharden in koelkast

Vulling:

meng de Mon Chou met 150 gr witte basterd suiker tot een romig mengsel
verdeel dit over de uitgeharde "langetjes"-bodem
voeg witte basterd suiker samen met de klopvast en de slagroom
voeg op het laatste moment de vanillesuiker toe
zorg ervoor dat de opgeklopte slagroom een compacte massa wordt (i.e. voldoende stijf)
verdeel dan de blikjes kersen vlaaivullig gelijkmatig over de stijve slagroom

Afwerking:

last but not least: ENJOY

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
• 1,5 pakje Verkade Langetjes
• 0,5 pakje roomboter
• 2 pakjes Mon Chou
• 150 gr witte basterdsuiker
• 0,5 l slagroom
• 2 zakjes klopvast
• 1 zakje vanillesuiker
• 4 eetlepels (basterd)suiker (voor in de slagroom)
• 2 blikjes vlaai-vulling Kersen (Jonker Fris (Boni) of Hero of Hak (Albert Heijn)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- springvorm 26 cm
(evt. met anti-aanbaklaag)
- bakpapier

Voorbereiding

• springvorm invetten met roomboter (eventueel bakpapier gebruiken bij springvorm zonder anti-aanbaklaag)
• langetjes fijn verkruimelen (bij voorkeur in de blender/keukenmachine)
• roomboter langzaam smelten
• verkruimelde langetjes met gesmolten roomboter vermengen
• dit "deeg" over de bodem van de springvorm verdelen, aandrukken en een nacht laten uitharden in koelkast

Bereidingswijze

Vulling:
• meng de Mon Chou met 150 gr witte basterd suiker tot een romig mengsel
• verdeel dit over de uitgeharde "langetjes"-bodem
• voeg witte basterd suiker samen met de klopvast en de slagroom
• voeg op het laatste moment de vanillesuiker toe
• zorg ervoor dat de opgeklopte slagroom een compacte massa wordt (i.e. voldoende stijf)
• verdeel dan de blikjes kersen vlaaivullig gelijkmatig over de stijve slagroom

Bron

M`n Moeder

Serveertip

Wissel gerust af met andere vruchten o.i.d

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten