Toscaanse kip

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2012

Een romige, zachtzoetige saus van kipfilet met groentes die heel lekker is bij pasta en rijst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr kipfilet
2 uien
1 rode paprika
1 aubergine
250 gr champignons
2 teentjes knoflook
2 blikjes tomatenpuree
4 dl kippenbouillon
2 dl (kook)room
1 el maizena
1 bakje basilicum, grof gescheurd
25 gr boter + 1 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan

Voorbereiding

Snij de kipfilet in blokjes, de uien, paprika en aubergine in blokjes, de champignons en knoflook in schijfjes.

Bereidingswijze

Bak de kip aan in de boter en olie en doe er de uien en knoflook bij, bak een paar minuutjes mee. Doe er dan de paprika, aubergine en champignons bij en bak ook die een paar minuten, voeg dan de tomatenpuree toe en fruit die mee. Doe er dan de bouillon bij en de (kook)room en laat dit een minuutje of 20 sudderen. Als de saus te dun is dan binden met 1 el maizena aangelengd met wat water. Maak op smaak met de basilicum en peper en zout.

Serveertip

Ik vind dit erg lekker bij macaroni met evt nog wat doperwtjes erbij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten