bossche bollen

  • Nederlands, Banket
  • > 120 min.

Brabantse lekkernij

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
  • 80 gr boter
  • 2 dl water
  • zout
  • 100 gr bloem
  • 4 eieren
  • 3/4 liter slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker



    Voor het glazuur:

  • 150 gr poedersuiker
  • 1 1/2 eetlepel slagroom
  • 40 gr melkchocolade (reep)

  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Breng al roerend de boter met het water en zout aan de kook. Roer er in Ein keer alle bloem bij en verwarm het deeg flink roerend tot het glad is en van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur, laat de inhoud wat afkoelen, roer er Ein voor Ein de eieren bij en laat ze in het deeg opnemen. Klop het laatste ei los en voeg dat in gedeelten toe. Het deeg moet lobbig, glad en glanzend zijn. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hierop met tussenruimten van ca 5 cm 8 bergjes deeg. Zet de bakplaat in het midden van een op 200 C voorverwarmde oven en bak de soezen in ca 30 minuten gaar en goudbruin (ze voelen dan licht aan). Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf, doe hem in een spuitzak, prik de afgekoelde soezen met het spuitmondje in en spuit ze vol.

    Bereidingswijze

    Glazuur:
    Zeef de poedersuiker en roer die met de slagroom tot een glanzend glazuur.
    Smelt de chocolade bij 35 C, roer het glazuur erbij en houd het afgedekt boven een pan kokend water warm.
    Haal de soezen door het glazuur en laat dit op een rooster opstijven.

    Dit recept is te vinden in:

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    ellentje avatar
    ellentje

    Doorsturen

    Home Recepten