krakelingen

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2012
  • krakelingen

    Krakelingen

    Krakelingen

  • krakelingen

    Krakelingen

    Krakelingen

een middag koekjes bakken met de kinderen bak dan eens krakelingen

Deel dit recept

Ingrediënten 7 personen

voor 14 stuks:
4 plakjes bladerdeeg
1 eidooier
3 el room
100 g rietsuiker
1 tl kaneelpoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 ºC. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Leg ze op elkaar en rol ze tot een plak van circa 20x20 centimeter. Snijd het bladerdeeg repen in repen van circa 1,5 cm breed.

Vouw de slierten tot krakelingen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts de eidooier met de room en bestrijk de bovenkanten van de krakelingen ermee. Meng de suiker met het kaneelpoeder en bestrooi het deeg ermee. Laat voor het mooiste resultaat het deeg circa 10 minuten rusten. Bak de koekjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Bron

rudolph van veen

Laatste reacties

estherbakermans avatar
estherbakermans 14-09-2012

mijn dochter houd van baken en van krakelingen daarom neem ik je recept mee kan ik haar blij maken daarom dank u kan ik haar blij maken gr esther

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten