Risotto met gemengde groente

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Dit is een lekker recept voor elke dag. Risotto gaat er bij mijn kleine kinderen altijd in! De alcohol uit de wijn verdwijnt voor 80-90%, het is aan jezelf of je dat acceptabel vindt voor je kinderen (wij wel). Anders kun je het weglaten.

Het fijne is, dat je gemakkelijk allerlei soorten groente kunt combineren, handig om restjes op te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400gr Risotto rijst
100g parmezaanse kaas (geraspt)
50g boter
1 glas witte wijn
olijfolie
1 liter groentebouillon
Tijmblaadjes (gedroogd is het makkelijkst)

Gemengde groente:
1 teen knoflook
1 flinke ui
1 stengel bleekselderij
1 kleine courgette
een paar wortels
een hand doperwten naar eigen inzicht

Als er alleen volwassenen mee eten:
2 glazen witte wijn
150gr parmezaanse kaas (vanwege het zout)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1536,97 kcal
Koolhydraten 127,86 g
Eiwitten 51,40 g
Vetten 73,68 g
Benodigdheden
Middelgrote pan met deksel
Steelpannetje voor de bouillon
Soeplepel

Voorbereiding

Snipper de ui
Snij de bleekselderij en de wortels in plakjes
Snij de courgette in blokjes
Zet een pannetje op het vuur met de bouillon en hou warm, tegen de kook aan

Bereidingswijze

Bak de ui, knoflook, bleekselderij en wortel in de olijfolie.
Voeg de rijst erbij, zet het vuur hoog en bak een minuutje mee, goed omscheppen.
Gooi het glas wijn erbij, goed omscheppen en het vuur lager zetten.
Als de wijn is opgenomen, tijm en courgette toevoegen, even kort bakken.
Vervolgens telkens 1 of 2 soeplepels bouillon toevoegen en omscheppen tot de bouillon op is. Af en toe even het deksel erop op het laagste pitje zorgt voor snellere garing van de rijst.
Na 15 minuten de doperwten toevoegen.
Na 20 minuten de rijst proeven of hij gaar is. Een beetje stevig mag nog wel!

Zet het vuur uit.
Nu de parmezaanse kaas toevoegen, goed omscheppen. Voeg de boter en zwarte peper toe (naar smaak).
Deksel erop, de tafel dekken. Voorzichtig omscheppen en eten maar!

Serveertip

Je kunt hier nog vanalles overheen doen op het bord, zoals:
* stukjes zachte geitenkaas
* pijnboompitjes
* gedroogde tomaatjes
* rauwe ham (aanrader als je niet vegetarisch bent)

Ik zou niet meer dan 2 dingen toevoegen anders wordt het een zootje (ook qua smaak).

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mvreijn avatar
mvreijn

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten