Mijn allerlekkerste "draadjesvlees" met een twist
- Nederlands, Feestmaaltijd
- > 120 min.
- Geplaatst op 13-09-2012
Het is er weer de tijd voor want de herfst heeft zijn intrede gedaan. Het is puur kouder buiten, het is al vroeg donker en kon mooie sucade krijgen dus wat doe je dan? Dit is een vreselijk lekker draadjesvleesrecept met net een beetje extra. Dat komt de smaak van je vlees alleen maar ten goede en geeft een verrukkelijk smakende saus ! O ja en de volgende dag smaakt het nog veel lekkerder, maar je kunt het ook prima invriezen.
Ingrediënten 4 personen
1 kilo runderriblappen of sucadelappen8 grote uien (in halve ringen gesneden)
125 g grote verse champignons (in plakjes)
100 g roomboter
2 el olijfolie
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
bloem
350 ml runderbouillon
1 blikje tomatenpuree
1 ½ el zongedroogde tomaten
5 gekneusde jeneverbessen
Handje gekneusde kruidnagels
3 laurierblaadjes
1 el suiker
Scheut witte wijn azijn
Benodigdheden
braadpan, hapjespan of slowcookerBereidingswijze
Als je sucade of runderriblappen koopt kies dan het vlees waar ook wat vetrandjes doorheen lopen. Ik zeg het omdat ik vind dat daardoor het "eindproduct" alleen maar lekkerder wordt ! Neem de lapjes vlees en smeer het in met peper, zout en wat bloem. Neem een dikke braadpan of grote hapjespan, doe de boter er in met een scheut olijfolie en braad de lapjes aan alle kanten bruin. Haal ze er dan even uit en leg ze op een bord. Doe nu de uien er in en braad die aan totdat ze mooi glazig worden. Nu voeg je het vlees weer toe. Doe de runderbouillon er bij zodat het vlees net onder staat. Voeg dan de jeneverbessen, de kruidnagels en de laurierblaadjes toe. Voeg dan ook de tomatenpuree, de zongedroogde tomaatjes en de champignons toe. Laat het nu op heel laag voor minimaal 2 uur door sudderen. Na 2 uur voeg je de suiker en de azijn toe. Laat het nu nog een uur door sudderen. Als de saus te dun is (bijna onwaarschijnlijk want kookt in) doe je er nog wat bloem bij. Even proeven en misschien nog wat meer op smaak brengen met een snufje peper en zout, maar doorgaans is dit niet nodig. Verwijder de laurierblaadjes en zet op tafel en smullen maar weer !
Serveertip
Lekker met rode kool, spruitjes, bloemkool, andijviestamppot, hutspot of prei. Neem gekookte aardappels of puree en doe daar die heerlijke saus overheen. Smakelijk !
NB foto is wat overbelicht want die flits gaat af in de schemer.
Laatste reacties
Handje gekneusde kruidnagels ???
Wie mag blijven , je man of het draadjesvlees recept ?
Heb hem vandaag gemaakt en goedgekeurd ook door mijn man, dus die mag blijven.
Ga morgen dit recept uitproberen en ben benieuwd wat mijn man er van vind
Mmmm lekker, neem ik mee.
Ik ga het ook proberen, laar snel weten hoe t was.
Hoi Alex, vorige week heb ik dit recept van jou gemaakt en ik kan niet anders zeggen dan ZALIG! Het is net weer even anders dan andere draadjesvleesrecepten; vooral de zongedroogde tomaatjes er in vond ik erg lekker. Dank je wel voor het delen! Groetjes, Heleen Brommer
Hallo Alex, neem je recept mee. Ga het een x maken in de slowcooker. Dank je wel en een fijn weekend. Groetjes Karin
Vorige week gemaakt, heerlijk recept. We hadden er Jamie Oliver`s aardappelpuree met zoete ui bij en sperzieboontjes. smullen hoor.
Ik hou zelf helemaal niet van "draadjesvlees" maar mijn man wel. Je beschrijving, foto en de reacties doen zelfs bij mij het water uit de mond lopen. Dus ik neem je recept mee en ga het zeker uitproberen. Doe ik mijn man ook een plezier mee denk ik. Dank je wel voor je recept.