Mijn allerlekkerste "draadjesvlees" met een twist

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-09-2012
  • Mijn allerlekkerste "draadjesvlees" met een twist

    Mijn allerlekkerste "draadjesvlees" met een twist

    Mijn allerlekkerste "draadjesvlees" met een twist

Het is er weer de tijd voor want de herfst heeft zijn intrede gedaan. Het is puur kouder buiten, het is al vroeg donker en kon mooie sucade krijgen dus wat doe je dan? Dit is een vreselijk lekker draadjesvleesrecept met net een beetje extra. Dat komt de smaak van je vlees alleen maar ten goede en geeft een verrukkelijk smakende saus ! O ja en de volgende dag smaakt het nog veel lekkerder, maar je kunt het ook prima invriezen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo runderriblappen of sucadelappen
8 grote uien (in halve ringen gesneden)
125 g grote verse champignons (in plakjes)
100 g roomboter
2 el olijfolie
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
bloem
350 ml runderbouillon
1 blikje tomatenpuree
1 ½ el zongedroogde tomaten
5 gekneusde jeneverbessen
Handje gekneusde kruidnagels
3 laurierblaadjes
1 el suiker
Scheut witte wijn azijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan, hapjespan of slowcooker

Bereidingswijze

Als je sucade of runderriblappen koopt kies dan het vlees waar ook wat vetrandjes doorheen lopen. Ik zeg het omdat ik vind dat daardoor het "eindproduct" alleen maar lekkerder wordt ! Neem de lapjes vlees en smeer het in met peper, zout en wat bloem. Neem een dikke braadpan of grote hapjespan, doe de boter er in met een scheut olijfolie en braad de lapjes aan alle kanten bruin. Haal ze er dan even uit en leg ze op een bord. Doe nu de uien er in en braad die aan totdat ze mooi glazig worden. Nu voeg je het vlees weer toe. Doe de runderbouillon er bij zodat het vlees net onder staat. Voeg dan de jeneverbessen, de kruidnagels en de laurierblaadjes toe. Voeg dan ook de tomatenpuree, de zongedroogde tomaatjes en de champignons toe. Laat het nu op heel laag voor minimaal 2 uur door sudderen. Na 2 uur voeg je de suiker en de azijn toe. Laat het nu nog een uur door sudderen. Als de saus te dun is (bijna onwaarschijnlijk want kookt in) doe je er nog wat bloem bij. Even proeven en misschien nog wat meer op smaak brengen met een snufje peper en zout, maar doorgaans is dit niet nodig. Verwijder de laurierblaadjes en zet op tafel en smullen maar weer !

Serveertip

Lekker met rode kool, spruitjes, bloemkool, andijviestamppot, hutspot of prei. Neem gekookte aardappels of puree en doe daar die heerlijke saus overheen. Smakelijk !
NB foto is wat overbelicht want die flits gaat af in de schemer.

Laatste reacties

OmeRalf avatar
OmeRalf 14-11-2016

Wie mag blijven , je man of het draadjesvlees recept ?

spooky7 avatar
spooky7 26-11-2014

Heb hem vandaag gemaakt en goedgekeurd ook door mijn man, dus die mag blijven.

spooky7 avatar
spooky7 25-11-2014

Ga morgen dit recept uitproberen en ben benieuwd wat mijn man er van vind

Lammy1954 avatar
Lammy1954 15-01-2014

Mmmm lekker, neem ik mee.

Juulster avatar
Juulster 23-09-2013

Ik ga het ook proberen, laar snel weten hoe t was.

heleenbrommer avatar
heleenbrommer 10-09-2013

Hoi Alex, vorige week heb ik dit recept van jou gemaakt en ik kan niet anders zeggen dan ZALIG! Het is net weer even anders dan andere draadjesvleesrecepten; vooral de zongedroogde tomaatjes er in vond ik erg lekker. Dank je wel voor het delen! Groetjes, Heleen Brommer

karin11213 avatar
karin11213 17-02-2013

Hallo Alex, neem je recept mee. Ga het een x maken in de slowcooker. Dank je wel en een fijn weekend. Groetjes Karin

Eveline66 avatar
Eveline66 17-02-2013

Vorige week gemaakt, heerlijk recept. We hadden er Jamie Oliver`s aardappelpuree met zoete ui bij en sperzieboontjes. smullen hoor.

carolientje61 avatar
carolientje61 27-09-2012

Ik hou zelf helemaal niet van "draadjesvlees" maar mijn man wel. Je beschrijving, foto en de reacties doen zelfs bij mij het water uit de mond lopen. Dus ik neem je recept mee en ga het zeker uitproberen. Doe ik mijn man ook een plezier mee denk ik. Dank je wel voor je recept.

magriet2 avatar
magriet2 22-09-2012

Super super lekker , het eten van dit gerecht is een waar feestje voor je mondgevoel. KOmt bij mijn favoriete recepten te staan.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten