1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Mijn allerlekkerste "draadjesvlees" met een twist

Mijn allerlekkerste "draadjesvlees" met een twist

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-09-2012

Ingrediënten 4 personen


1 kilo runderriblappen of sucadelappen
8 grote uien (in halve ringen gesneden)
125 g grote verse champignons (in plakjes)
100 g roomboter
2 el olijfolie
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
bloem
350 ml runderbouillon
1 blikje tomatenpuree
1 ½ el zongedroogde tomaten
5 gekneusde jeneverbessen
Handje gekneusde kruidnagels
3 laurierblaadjes
1 el suiker
Scheut witte wijn azijn


Verder heb je nodig


Braadpan, hapjespan of slowcooker


Mijn allerlekkerste Draadjesvlees met een twist

zo langzaam gegaard, alle smaken zijn in de lapjes getrokken en heerlijke saus

zo langzaam gegaard, alle smaken zijn in de lapjes getrokken en heerlijke saus

Het is er weer de tijd voor want de herfst heeft zijn intrede gedaan. Het is puur kouder buiten, het is al vroeg donker en kon mooie sucade krijgen dus wat doe je dan? Dit is een vreselijk lekker draadjesvleesrecept met net een beetje extra. Dat komt de smaak van je vlees alleen maar ten goede en geeft een verrukkelijk smakende saus ! O ja en de volgende dag smaakt het nog veel lekkerder, maar je kunt het ook prima invriezen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Als je sucade of runderriblappen koopt kies dan het vlees waar ook wat vetrandjes doorheen lopen. Ik zeg het omdat ik vind dat daardoor het "eindproduct" alleen maar lekkerder wordt ! Neem de lapjes vlees en smeer het in met peper, zout en wat bloem. Neem een dikke braadpan of grote hapjespan, doe de boter er in met een scheut olijfolie en braad de lapjes aan alle kanten bruin. Haal ze er dan even uit en leg ze op een bord. Doe nu de uien er in en braad die aan totdat ze mooi glazig worden. Nu voeg je het vlees weer toe. Doe de runderbouillon er bij zodat het vlees net onder staat. Voeg dan de jeneverbessen, de kruidnagels en de laurierblaadjes toe. Voeg dan ook de tomatenpuree, de zongedroogde tomaatjes en de champignons toe. Laat het nu op heel laag voor minimaal 2 uur door sudderen. Na 2 uur voeg je de suiker en de azijn toe. Laat het nu nog een uur door sudderen. Als de saus te dun is (bijna onwaarschijnlijk want kookt in) doe je er nog wat bloem bij. Even proeven en misschien nog wat meer op smaak brengen met een snufje peper en zout, maar doorgaans is dit niet nodig. Verwijder de laurierblaadjes en zet op tafel en smullen maar weer !

Serveertip

Lekker met rode kool, spruitjes, bloemkool, andijviestamppot, hutspot of prei. Neem gekookte aardappels of puree en doe daar die heerlijke saus overheen. Smakelijk !
NB foto is wat overbelicht want die flits gaat af in de schemer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (20)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top