Linzensoep

  • Duits, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-09-2012

Maaltijdsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Varkenvlees, zoals voor erwtensoep - 250 g linzen - 2 l water - zout - 1 laurierblad - 1 kruidnagel - 100 g doorregen rookspek, in dobbelsteentjes - 1 ui, kleingesneden - 1 wortel, gesnipperd - 2 preien, in ringen gesneden - 1 gespleten knoflookteentje - 8 Frankfurter worstjes (eventueel uit blik) (Ik laat ze altijd een dag of drie, in uitgeperste knoflook, in de koelkast staan) - 1 eetlepel azijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan met dikke bodem en/of koekenpan

Bereidingswijze

Bouillon trekken van het vlees. Linzen kunnen ongeweekt gekookt worden. Ze zijn dan in ¾ à 1 uur gaar. Door ze enkele uren tevoren in ruim koud water te weken wordt de kooktijd ingekort tot 20-30 minuten. Kook de linzen in de bouillon met zout, laurierblad en kruidnagel zo lang voor, dat de resterende kooktijd 20 minuten bedraagt. Voeg het fijngesneden vlees toe. Bak het spek langzaam uit. Doe er halverwege het bakken de ui bij en laat deze lichtbruin fruiten. Voeg de gesnipperde wortel, preiringen en knoflookteentje toe. Laat dit tezamen een minuut of 3 smoren en maak de pan dan leeg in de pan met linzen. Na ongeveer 20 minuten zacht sudderen zijn de groenten en de linzen gaar. De laatste mogen niet pappig zijn, tenzij de soep gebonden moet zijn. Neem de kooktijd dan een minuut of tien langer, roer een paar maal in de soep, zodat de gare linzen min of meer stukgeroerd worden. Warm de kleingesneden worstjes even mee, verse worstjes moeten garen, dus iets langer, en breng de soep op smaak met azijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten