Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Australische keuken
  4. Cake
  5. Australische cake

Australische cake

Door: gravendeel

  • Australisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-09-2012

Ingrediënten


100 gram rozijnen,
200 gram boter,
175 gram witte basterdsuiker,
70 gram kokos,
2 eieren,
2 eetl. stroop,
200 gram zelfrijzendbakmeel,
poedersuiker.



Heerlijke cake met kokos.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet het cakeblik in.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Wel de rozijnen in kokend water, laat ze 10 minuten wellen.
Smelt de boter.
Meng in een kom de rozijnen, suiker, kokos, eieren, stroop en het zelfrijzend bakmeel.
Voeg de gesmolten boter toe en meng dit tot een glad beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en zet dit in het midden van de oven en bak de cake ongeveer in 50 minuten gaar.

Serveertip

Als de cake nog een klein beetje warm is, bestrooien met poedersuiker.

Bron

Aangepast allerhande recept.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gravendeel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top