Gepaneerde karbonade pittig-zoet gemarineerd.
- Indonesisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 13-09-2012
Zo lekker heb je nog nooit karbonades gegeten denk ik. Of het moeten die Chinese karbonades van Deon zijn geweest. Ze smaken lekker pittig en ook wat zoet. Door het laagje paneermeel krijgen ze een heerlijk krokant korstje. Probeer maar eens.
Ingrediënten 4 personen
500 g verse schouderkarbonade½ t chilipoeder
1 t zeezout
1 t kurkuma
2 t knoflookpoeder
1 t gemberpoeder
2 el ketjap manis
1 t zwarte peper
1 ei
Paneermeel
1 el roomboter
2 el olijfolie
Benodigdheden
KoekenpanBereidingswijze
Neem de karbonades en kruid ze goed met de ingrediënten zoals hierboven vermeld. Leg ze dan op een diep bord in de ketjap. Zorg dat alles bedekt is. Proef dan de marinade even want er zijn mensen die niet van te pittig houden of juist wel. Doe er dan nog wat chili bij. Doe een geklutst ei in een ander diep bord en wat paneermeel of beschuit in een ander diep bord. Neem een koekenpan, doe er de boter in met de olijfolie en laat heet worden. Haal nu de karbonades door het ei-mengsel en de paneer en stop ze in de pan. Bak ze om en om bruin en krokant. Dit was een zeer geslaagd experiment want je weet niet wat je proeft. Je kan er van alles bij eten. Wij hadden er rode kool met appelcompote en krieltjes bij. Smullen maar.
Serveertip
Lekker met rode kool/appel, maar ook met sajoerboontjes en rijst of chinese kool geroerbakt.
Laatste reacties
Dit ga ik binnenkort eens maken. Lijkt mij errug lekker, voor het paneren ga ik panko gebruiken. Groetjes, Caro