Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Gepaneerde karbonade pittig-zoet gemarineerd.

Gepaneerde karbonade pittig-zoet gemarineerd.

Door: Fressnapf

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-09-2012

Ingrediënten 4 personen


500 g verse schouderkarbonade
½ t chilipoeder
1 t zeezout
1 t kurkuma
2 t knoflookpoeder
1 t gemberpoeder
2 el ketjap manis
1 t zwarte peper
1 ei
Paneermeel
1 el roomboter
2 el olijfolie


Verder heb je nodig


Koekenpan

Gepaneerde karbonade pittig-zoet gemarineerd.
Gepaneerde karbonade pittig-zoet gemarineerd.
Gepaneerde karbonades

op indonesische wijze gemarineerd

op indonesische wijze gemarineerd

Zo lekker heb je nog nooit karbonades gegeten denk ik. Of het moeten die Chinese karbonades van Deon zijn geweest. Ze smaken lekker pittig en ook wat zoet. Door het laagje paneermeel krijgen ze een heerlijk krokant korstje. Probeer maar eens.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem de karbonades en kruid ze goed met de ingrediënten zoals hierboven vermeld. Leg ze dan op een diep bord in de ketjap. Zorg dat alles bedekt is. Proef dan de marinade even want er zijn mensen die niet van te pittig houden of juist wel. Doe er dan nog wat chili bij. Doe een geklutst ei in een ander diep bord en wat paneermeel of beschuit in een ander diep bord. Neem een Koekenpan, doe er de boter in met de olijfolie en laat heet worden. Haal nu de karbonades door het ei-mengsel en de paneer en stop ze in de pan. Bak ze om en om bruin en krokant. Dit was een zeer geslaagd experiment want je weet niet wat je proeft. Je kan er van alles bij eten. Wij hadden er rode kool met appelcompote en krieltjes bij. Smullen maar.

Serveertip

Lekker met rode kool/appel, maar ook met sajoerboontjes en rijst of chinese kool geroerbakt.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top