GonzoszVoice Stifado Pollo

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-09-2012
  • GonzoszVoice Stifado Pollo

    GonzoszVoice Stifado Pollo

    GonzoszVoice Stifado Pollo

Hartige en gemakkelijk te bereiden. De tomaat en de gyroskruiden bepalen de smaak, en let op: gyroskruiden gewoon kopen en niet zelf gaan maken. Overal hangen ze in het rekje, wat voro een merk dan ook.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram kip- of kalkoen filet; 6 trostomaten; 4 middelgrote uien; 2 rode paprika`s; 1 bos lenteuitjes/ bosuien; 250 gram spekreepjes;2 knoflooktenen; olie; zakje gyroskruiden.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan met deksel; Schaar en scherpe mes.

Bereidingswijze

Knip het kipfilet in blokjes van 2 bij 2 cm,, marineer ze met twee eetlepels olie en gyroskruiden naar verhouding wat op het zakje staat. Vaak is een zakje voldoende voor 1 kilo. Laat dit even tien minuten staan. Ondertussen kan je de paprika in grove stukken snijden, de uien in halve ringen en de trostomaten grof snijden.
Schroei in een kort tempo het kipfilet rondom dicht zonder toevoeging van boter of olie: De bosuien in fijne stukjes snijden ( knippen gaat gemakkelijker) van 0,5 cm maximaal mogen daarna erbij gedaan worden. Ondertussen de spekreepjes in een andere pan beetje uitbakken en giet ze daarna af. Laat ze even op een keukendoek rusten.
In de braadpan ( met deksel) de grove stukken tomaat toevoegen en de paprika, laat dit zachtjes doorpruttelen in het vocht wat vrijkomt van de trostomaten. Knoflook in fijne plakjes snijden en dit er gewoon opleggen, dit gaart zich wel. Spekjes toevoegen en deksel dicht!
Alles zit nu in de pan en laat dit doorstoven, af en toe doorroeren, drie kwartier minstens! Je zal merken dat alles zich gaar gaat stoven in het tomatenvocht, de smaken verstrengelen zich al snel en hebben geen smaakversterkers meer nodig!

Serveertip

Turks brood, rijst en zelfs aardappel scoort hier goed bij.

Laatste reacties

berendg avatar
berendg 14-09-2012

heb het vandaag gemaakt en ik moet zeggen in één woord Heeeeerlijk dank je voor het recept grtz berend

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten