Herfstcrumble met granola

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-09-2012
  • Herfstcrumble met granola

    Herfstcrumble met granola

    Herfstcrumble met granola

Granola is een mengsel van havervlokken met noten, zaden, gedroogd fruit, honing, ahornsiroop...Het wordt knapperig gebakken in de pan of de oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
*1 kg appelen ( of een mix met peren)
*4 el amandelschilfers
*100 g bloem
*100 g suiker
*100 g havervlokken
*80 ml mais-of zonnebloemolie
*2 th lepels kaneelpoeder
*1 th lepel gember
* 1 snuifje zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

*oven voorverwarmen op 180°C
*snij het fruit in stukken en verdeel in een ovenschotel

Bereidingswijze

*meng bloem, suiker, havermout, amandelschilfers, kaneel, gember, zout met de olie tot de massa goed vochtig is
*verdeel dan deze massa over het fruit
*zet de schotel 50 min in de hete oven

Bron

colruyt

Serveertip

lauw of koud serveren
*geef er eventueel een bolletje ijs bij

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

SusanneMF avatar
SusanneMF 22-09-2012

Hmmm, ga ik zeker eens proberen!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten