Selderij salade
- Salade
- 30-60 min.
- Geplaatst op 12-09-2012
Een heerlijke salade voor op toast brood of gewoon zo. Gemakkelijk om vele monden te voeren.
Ingrediënten
1 knolselderij1 paprika (rood)
1 plak ham van 1 cm dik
1-2 teentjes knoflook
2-4 eetlepels mayonaise
2-4 eetlepels creme fraiche
3 theelepels bouillonpoeder
Voorbereiding
Kook 2 liter water in een pan
Bereidingswijze
Snij de paprika en ham in blokjes (ongeveer gelijke maat en hoeveelheid)
Pers de knoflook uit en doe bij de ham en paprika. Voeg daar de bouillonpoeder aan toe.
Snijd de schil van de knolselderij en snijd hem in stukken. Rasp deze vervolgens in een keukenmachine.
Blancheer de selderij ongeveer 2 minuten en spoel in een vergiet met koud water af tot de selderij koud is. Laat het uitlekken (eventueel een pan met water er op zetten en aandrukken)
Doe de selderij in de kom met de ham en paprika en goed omscheppen. Doe er vervolgens de mayonaise en de creme fraiche bij. (let op!! Met mate. Je kunt er altijd bij doen.)
Het moet niet te nat aanvoelen.
Eventueel peper en zout
Serveertip
Varieer eventueel met augurk?
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties