Selderij salade

  • Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-09-2012

Een heerlijke salade voor op toast brood of gewoon zo. Gemakkelijk om vele monden te voeren.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 knolselderij
1 paprika (rood)
1 plak ham van 1 cm dik
1-2 teentjes knoflook
2-4 eetlepels mayonaise
2-4 eetlepels creme fraiche
3 theelepels bouillonpoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook 2 liter water in een pan

Bereidingswijze

Snij de paprika en ham in blokjes (ongeveer gelijke maat en hoeveelheid)
Pers de knoflook uit en doe bij de ham en paprika. Voeg daar de bouillonpoeder aan toe.

Snijd de schil van de knolselderij en snijd hem in stukken. Rasp deze vervolgens in een keukenmachine.
Blancheer de selderij ongeveer 2 minuten en spoel in een vergiet met koud water af tot de selderij koud is. Laat het uitlekken (eventueel een pan met water er op zetten en aandrukken)
Doe de selderij in de kom met de ham en paprika en goed omscheppen. Doe er vervolgens de mayonaise en de creme fraiche bij. (let op!! Met mate. Je kunt er altijd bij doen.)
Het moet niet te nat aanvoelen.
Eventueel peper en zout

Serveertip

Varieer eventueel met augurk?

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten