Aziatisch gestoofde schouderlappen
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 12-09-2012
Een pittig gerecht met zoetzuur contrasten en met knapperige gebakken uitjes er overheen. Heerlijk!
Ingrediënten 6 personen
1 kg varkens schouderlappen, in blokjes2 e zonnebloemolie
2 uien, fijn
4 teentjes knoflook, fijn
4 rode pepers met zaden, fijn (of zonder zaden als jij niet tegen pittig kan)
3 cm verse gember, geraspt of heel fijn gesneden
4 e ketjap manis (ABC)
2 e donkere Chinese sojasaus
3 e tamarinde papje (dit verkrijgt jij door tamarinde in hete water te weken en erna te zeven)
1/2 t Chinese vijfkruidenpoeder
1/4 t zwarte peper
1/2 t zout
500 ml kippenbouillon
verse koriander grof gesneden als garnituur
krokant gebakken uien ringetjes als garnituur
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 464,15 kcal |
Koolhydraten | 19,22 g |
Eiwitten | 34,23 g |
Vetten | 27,76 g |
Bereidingswijze
1. Bak vlees in olie tot mooi goudbruin gekleurd, maar nog niet gaar en haal uit pan.
2. Fruit ui, knoflook en rode pepers tot zacht.
3. Voeg overige ingrediënten behalve bouillon toe aan uienmengsel en roerbak tot geur vrijkomen.
4. Doen vlees weer erbij en bak even mee tot vlees goed bedekt is met smaakmakers.
5. Voeg kippenbouillon toe en stoof het vlees voor een uur op een heel laag pitje voor +/- 1 uur.
6. Kook nu de kookvocht in tot een gebonden saus.
7. Proef na en indien nodig maakt je het verder op smaak met zout.
8. Garneer gerecht met verse koriander en krokant gebakken uitjes.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Heerlijk met rijst en een groene groenten soort. Ik had dit met Ingemaakte snijbonen met tomaat in saus
Laatste reacties
Heerlijk met de koude dagen die in aantocht zijn
Dank je wel Deon, Ziet er heerlijk uit! Ik ga dit zeker proberen. groetjes Pihoon
p.s. wel de pepers zonder zaadjes gebruikt, anders wordt het voor mij té scherp.... Anne
Hallo Deon, geweldig recept! Gisteren gemaakt en meteen in mijn succesmap gedaan. Zeer bedankt. groeten Anne
Beste Deon, Lijkt me heerlijk, recept neemik graag mee. Gr Kimmy
Ja hoor, dit kan ik echt niet weerstaan dus heb ik het meegenomen. [br] Groetjes, Louise
ik ging voor zuurkool naar de supermarkt...maar ja, het werd dit!! met rijststicks en padthai, eigen mengel, goed te snavelen..alleen ik moet bekennen, door de drukte van de dag, gebruikte ik tamarinde uit een potje :-(
geinig ja, hoe kwam je er zo op?
heel bijzonder vind ik dat ik exact dit gerecht vandaag heb verzonnen-gisteren niet op smulweb geweest...- maar dan met procureurlapjes, gestoofd, exact de zelfde ingrediënten, alleen nog ajumapepertje en lenteuitje met de koriander eroverheen...
Hoi Deon, dit recept neem ik graag van je mee. Het ziet er zo onweerstaanbaar uit, dat ik het beslist gauw probeer te maken. Bedankt en groetjes, Hermien