Aziatisch gestoofde schouderlappen

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 12-09-2012
  • Aziatisch gestoofde schouderlappen

    Aziatisch gestoofde schouderlappen

    Aziatisch gestoofde schouderlappen

  • Aziatisch gestoofde schouderlappen

    Aziatisch gestoofde schouderlappen

    Aziatisch gestoofde schouderlappen

Een pittig gerecht met zoetzuur contrasten en met knapperige gebakken uitjes er overheen. Heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg varkens schouderlappen, in blokjes
2 e zonnebloemolie
2 uien, fijn
4 teentjes knoflook, fijn
4 rode pepers met zaden, fijn (of zonder zaden als jij niet tegen pittig kan)
3 cm verse gember, geraspt of heel fijn gesneden
4 e ketjap manis (ABC)
2 e donkere Chinese sojasaus
3 e tamarinde papje (dit verkrijgt jij door tamarinde in hete water te weken en erna te zeven)
1/2 t Chinese vijfkruidenpoeder
1/4 t zwarte peper
1/2 t zout
500 ml kippenbouillon

verse koriander grof gesneden als garnituur
krokant gebakken uien ringetjes als garnituur
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Bak vlees in olie tot mooi goudbruin gekleurd, maar nog niet gaar en haal uit pan.
2. Fruit ui, knoflook en rode pepers tot zacht.
3. Voeg overige ingrediënten behalve bouillon toe aan uienmengsel en roerbak tot geur vrijkomen.
4. Doen vlees weer erbij en bak even mee tot vlees goed bedekt is met smaakmakers.
5. Voeg kippenbouillon toe en stoof het vlees voor een uur op een heel laag pitje voor +/- 1 uur.
6. Kook nu de kookvocht in tot een gebonden saus.
7. Proef na en indien nodig maakt je het verder op smaak met zout.
8. Garneer gerecht met verse koriander en krokant gebakken uitjes.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Heerlijk met rijst en een groene groenten soort. Ik had dit met Ingemaakte snijbonen met tomaat in saus

Laatste reacties

ronaldvermeulen avatar
ronaldvermeulen 01-12-2012

Heerlijk met de koude dagen die in aantocht zijn

pihoon avatar
pihoon 14-11-2012

Dank je wel Deon, Ziet er heerlijk uit! Ik ga dit zeker proberen. groetjes Pihoon

Anne1955 avatar
Anne1955 23-09-2012

p.s. wel de pepers zonder zaadjes gebruikt, anders wordt het voor mij té scherp.... Anne

Anne1955 avatar
Anne1955 23-09-2012

Hallo Deon, geweldig recept! Gisteren gemaakt en meteen in mijn succesmap gedaan. Zeer bedankt. groeten Anne

Karinn1 avatar
Karinn1 18-09-2012

Beste Deon, Lijkt me heerlijk, recept neemik graag mee. Gr Kimmy

alidada avatar
alidada 15-09-2012

Ja hoor, dit kan ik echt niet weerstaan dus heb ik het meegenomen. [br] Groetjes, Louise

Ponny7 avatar
Ponny7 14-09-2012

ik ging voor zuurkool naar de supermarkt...maar ja, het werd dit!! met rijststicks en padthai, eigen mengel, goed te snavelen..alleen ik moet bekennen, door de drukte van de dag, gebruikte ik tamarinde uit een potje :-(

deonart avatar
deonart 14-09-2012

geinig ja, hoe kwam je er zo op?

Ponny7 avatar
Ponny7 14-09-2012

heel bijzonder vind ik dat ik exact dit gerecht vandaag heb verzonnen-gisteren niet op smulweb geweest...- maar dan met procureurlapjes, gestoofd, exact de zelfde ingrediënten, alleen nog ajumapepertje en lenteuitje met de koriander eroverheen...

hermien_kg avatar
hermien_kg 13-09-2012

Hoi Deon, dit recept neem ik graag van je mee. Het ziet er zo onweerstaanbaar uit, dat ik het beslist gauw probeer te maken. Bedankt en groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten