Tomaten-Groentensoep

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-09-2012

Heerlijk pittige soep, lekker gezond met zoveel verse groenten.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Tomaten ± 35 stuks
Toerbakgroenten 800 gr. naar keuze
Ui 4 stuks
Knoflook 3 teentjes
Bouillonblokje tuinkruiden 2 stuks
Slagroom / Kookroom 0,5 l.
Italiaanse kruiden
Peper uit de molen, naar smaak
Rietsuiker
Olijfolie
Peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok of pannenkoekpan
Grote soeppan
Maatbeker
Staafmixer

Voorbereiding

Tomaten in partjes snijden
Uien fijn snijden
Knoflook in dunne plakjes snijden
Bouillonblokjes oplossen in 1,5 l. lauwwarm water

Bereidingswijze

Doe een scheutje olijfolie in de soeppan, doe hier de tomaten in en zet dit op laag vuur onder af en toe roeren.
Fruit de uien en de knoflook en voeg dit toe aan de tomaten-puree die geleidelijk ontstaat.
Voeg de roerbakgroenten toe.
Pureer het geheel tot de gewenste structuur ontstaat.
Zet het vuur hoog.
Voeg de bouillon, behoorlijk wat peper, italiaanse kruiden en een beetje suiker toe.
Roer af en toe en laat de soep ± 20 min. koken.
Voeg de room toe en roer deze goed door.

Bron

Ideën opgedaan uit verschillende recepten van anderen

Serveertip

Garneren met fijngeknipte peterselie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten