Tomaten-Groentensoep
- Multi-cultureel, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 11-09-2012
Heerlijk pittige soep, lekker gezond met zoveel verse groenten.
Ingrediënten 8 personen
Tomaten ± 35 stuksToerbakgroenten 800 gr. naar keuze
Ui 4 stuks
Knoflook 3 teentjes
Bouillonblokje tuinkruiden 2 stuks
Slagroom / Kookroom 0,5 l.
Italiaanse kruiden
Peper uit de molen, naar smaak
Rietsuiker
Olijfolie
Peterselie
Benodigdheden
Wok of pannenkoekpanGrote soeppan
Maatbeker
Staafmixer
Voorbereiding
Tomaten in partjes snijden
Uien fijn snijden
Knoflook in dunne plakjes snijden
Bouillonblokjes oplossen in 1,5 l. lauwwarm water
Bereidingswijze
Doe een scheutje olijfolie in de soeppan, doe hier de tomaten in en zet dit op laag vuur onder af en toe roeren.
Fruit de uien en de knoflook en voeg dit toe aan de tomaten-puree die geleidelijk ontstaat.
Voeg de roerbakgroenten toe.
Pureer het geheel tot de gewenste structuur ontstaat.
Zet het vuur hoog.
Voeg de bouillon, behoorlijk wat peper, italiaanse kruiden en een beetje suiker toe.
Roer af en toe en laat de soep ± 20 min. koken.
Voeg de room toe en roer deze goed door.
Bron
Ideën opgedaan uit verschillende recepten van anderen
Serveertip
Garneren met fijngeknipte peterselie.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties