Tortilla`s met gemengd vlees

  • Mexicaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Tortilla`s met gem. Vlees

Ingrediënten
Hoofdgerecht voor 4 personen
800 g schouderkarbonade (zonder bot)
zout
1 ui
olijfolie
2 rode paprika`s
1 rode peper
1 groene peper
1 bos peterselie
2 tenen knoflook
1 tl komijnzaad
1 tl gedroogde oregano
200 ml water
8 tortilla`s
Pico de gallo:
1 rode ui
2 tomaten
1 bosje koriander
sap van 1 limoen
scheutje olijfolie
zout
versgemalen peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukken van 2½ cm en bestrooi het met zout. Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olie in een braadpan en bak het vlees aan. Voeg de ui toe en bak kort mee en laat het vlees 1 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan. Snijd de paprika`s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Grill de paprika en de pepers tot ze zacht zijn.
Hak de peterselie grof. Pel de knoflook. Pureer de pepers met de knoflook, peterselie, komijn, oregano en het water. Voeg dit toe aan het vlees. Laat het gerecht nog 2 tot 3 uur op laag vuur stoven met de deksel op de pan, tot het met een vork gemakkelijk kan worden losgetrokken. Voeg eventueel wat water toe tijdens het stoven. Verwarm de tortilla`s op de grill of in de magnetron. Beleg ze met het vlees en rol ze op. Lekker met pico de gallo en crème fraîche met limoensap.
Pico de gallo:
Pel en snipper de ui. Snijd de zaadkern uit de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander fijn. Meng alle ingrediënten voor de pico de gallo door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Bron

Website

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten