Mango-yoghurttaart

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-09-2012

Deel dit recept

Ingrediënten
Bodem

125 g boter
250 g lange vingers
Mangovulling

5 blaadjes gelatine
425 ml mangopuree
Yoghurtmousse

8 blaadjes gelatine
600 ml volle yoghurt
100 g suiker
1 el vanillesuiker
1 citroen
300 ml room
Garneren

150 ml room
30 g suiker
3 takjes mint
Extra nodig

springvorm (doorsnede ca 30 cm)
olie om in te vetten
spuitzak
gekarteld spuitmondje
plastic folie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bodem
Smelt de boter. Maal de lange vingers fijn en roer de boter erdoor.
Vet de springvorm in en bekleed de vorm met plasticfolie.
Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan.
Laat de bodem opstijven in de koelkast.

Mangovulling
Week de gelatine in ruim water.
Verhit een derde van de mangopuree en de gelatine met aanhangend vocht tot de gelatine opgelost is. Roer de rest van de mangopuree erdoor.

Yoghurtmousse
Week de gelatine in ruim water.
Klop de room met de suiker en vanillesuiker tot yoghurt dikte.
Verwarmd de gelatine met aanhangend vocht en 3 eetlepels yoghurt in een pan tot de gelatine is opgelost.
Roer de gelatine door de resterende yoghurt en spatel de room en het sap van een citroen erdoor.

Taart
Schenk de helft van de yoghurtmousse in de taartvorm en schenk de mangovulling erop. Schenk de resterende yoghurtmousse erop en roer voorzichtig door met een vork. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Haal de taart uit de vorm en verwijder de folie.
Klop de slagroom met de suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.

Bron

24kitchen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten