Clafoutis van abrikozen en pruimen

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-09-2012
  • Clafoutis van abrikozen en pruimen

    Clafoutis van abrikozen en pruimen

    Clafoutis van abrikozen en pruimen

voor 8 individuele ovenschaaltjes

Deel dit recept

Ingrediënten
6 abrikozen
5 pruimen (grote)
50 g pijnboompitten
4 eieren
1 dl melk
1 dl room
1 koffielepel bloem
75 g rietsuiker
3 druppels amandelaroma
1 vanillestokje
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Splijt het vanillestokje.

- Warm 1 dl melk op met het gespleten vanillestokje gedurende 5 min. Laat afkoelen en haal het vanillestokje eruit.

- Rooster de pijnboompitten lichtjes bruin in een pan met antiaanbaklaag.

- Snij de abrikozen en pruimen in maantjes en verdeel over ovenschaaltjes.

- Klop de eieren los met de suiker. Voeg al kloppend de bloem toe. Meng met de room, 3 druppels amandelaroma en de afgekoelde melk.

Bereidingswijze

1. Giet het eimengsel over de abrikozen en pruimen, zodat het net niet helemaal onder staat. Bestrooi met de pijnboompitten.

2. Schuif 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Om te controleren of de clafoutis klaar is, prikt u er met een naald in. Als er geen eimengsel aan kleeft, is de clafoutis gaar.

Bron

colruyt

Serveertip

Clafoutis is lauw op zijn lekkerst, maar u kan hem gerust ook koud serveren.

Tip
- U kan de abrikozen en pruimen vervangen door rijpe peren.
- In plaats van individuele ovenschaaltjes kan u met een grotere ovenschaal werken. Schuif dan 5 tot 15 min. langer in de oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten