Broccoli quiche
- 30-60 min.
Een heerlijke makkelijke hartige taart
Ingrediënten 4 personen
8 plakjes diepvriesbladerdeeg – ca 400 gr broccoliroosjes – 100 gr magere spekreepjes – 1 kneepje blue band vloeibaar – 2 lente uitjes – 150 geraspte Goudse kaas – 4 eieren – 2 dl blue band finesse voor koken – nootmuskaat – quiche vorm ca 26-28 cm doorsneeBenodigdheden
Quiche vorm of evt springvormVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Kook de broccoliroosjes 4 min. bak de spekreepjes in blue band vloeibaar knapperig. Maak de lente uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Giet de broccoli af en spoel er koud water over en laat de roosjes uitlekken.
Bereidingswijze
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en snij evt de randen van het deeg bij. Prik de bodem in met een vork. Verdeel de broccoli, lenteuitjes en de spekreepjes over de bodem van de vorm. Bestrooi met de helft van de kaas. Klop de eieren los met de Finesse en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de rest van de geraspte kaas erdoor. Schenk de room over de quiche en zet deze in het midden van de oven. Bak de quiche goudkleurig en gaar in ca 30 min.
Bron
blue band kookboek
Serveertip
Ik heb de laatste keer de bosuitjes even meegefruit met de spekjes en toen een heel bosje bosui gebruikt. ook heel erg lekker.