Broccoli quiche

  • 30-60 min.
  • Broccoli quiche

    Broccoli quiche

    Broccoli quiche

Een heerlijke makkelijke hartige taart

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 plakjes diepvriesbladerdeeg – ca 400 gr broccoliroosjes – 100 gr magere spekreepjes – 1 kneepje blue band vloeibaar – 2 lente uitjes – 150 geraspte Goudse kaas – 4 eieren – 2 dl blue band finesse voor koken – nootmuskaatquiche vorm ca 26-28 cm doorsnee
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Quiche vorm of evt springvorm

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Kook de broccoliroosjes 4 min. bak de spekreepjes in blue band vloeibaar knapperig. Maak de lente uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Giet de broccoli af en spoel er koud water over en laat de roosjes uitlekken.

Bereidingswijze

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en snij evt de randen van het deeg bij. Prik de bodem in met een vork. Verdeel de broccoli, lenteuitjes en de spekreepjes over de bodem van de vorm. Bestrooi met de helft van de kaas. Klop de eieren los met de Finesse en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de rest van de geraspte kaas erdoor. Schenk de room over de quiche en zet deze in het midden van de oven. Bak de quiche goudkleurig en gaar in ca 30 min.

Bron

blue band kookboek

Serveertip

Ik heb de laatste keer de bosuitjes even meegefruit met de spekjes en toen een heel bosje bosui gebruikt. ook heel erg lekker.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

judithp avatar
judithp

Doorsturen

Home Recepten