1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Een amuse van calvadosappel met paté

Een amuse van calvadosappel met paté

Door: inlihaka

  • Frans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-09-2012

Ingrediënten


2 zoetzure appels ( elstar)
3 el calvados
50 gr roompaté
8 kappertjes
uitsteekvormpje naar keuze


Een amuse van calvadosappel met paté
Een amuse van calvadosappel met paté

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Appels schillen en in dunne plakken snijden. Uit elk plakje vormpjes drukken. In totaal 8 vormpjes nodig.De calvados met sterretjes in kleine pan aan de kook brengen en 1 minuut zachtjes laten koken. Appelvormpjes in zeef laten uitlekken.
Paté met natgemaakt mes in 8 gelijke plakken snijden.Met koele hand paté tot 8 mooie balletjes rollen. Balletjes tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Appelvormpjes over 4 grote lepels verdelen ( zie foto). Op elk vormpje 1 patéballetje leggen. Elk balletje met 2 kappertjes garneren.

Bron

Internet



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inlihaka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top