omgekeerde perentaart met walnoten

  • Banket
  • 30-60 min.
  • omgekeerde perentaart met walnoten

    Omgekeerde perentaart met walnoten

    Omgekeerde perentaart met walnoten

als je deze taart eet en je ogendicht doet dan proef je de herfst.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
175 gr zachte boter
175 g fijne kristal suiker
3 rijpe maar nog stevige peren
60 gr walnoten fijngehakt
1 thl citroensap
3 eieren
150 gr bloem
1 el koekkruiden
1 dichte taart vorm 24 doorsnede.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 751,47 kcal
Koolhydraten 77,11 g
Eiwitten 10,52 g
Vetten 43,39 g

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op op 200 graden. Vet de bodem en de rand van de vorm in met 25 g boter. Strooi 25 g suiker over de bodem.2.Schil de peren, en snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Besprenkel met citroensap. Leg de parten peer met de bolle kant naar beneden in de vorm. Strooi de walnoten tussen de peren.3.Klop met de handmixer de resterende 150 g boter en 150 g suiker tot het heelwit en romig is. Klop de eieren een voor een erdoor.4.Zeef de bloem met de koekkruiden en wat zout en spatel dit door het beslag. Verdeel het beslag over de peren.5.Zet de vorm in het midden van de ovden en bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart 10 minuten op een rooster afkoelen.6.Leg een platte schaal op de vorm. Keer ze samen en laat de taart op de schaal glijden en laat verder afkoelen.

Bron

c1000

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

patisjeetje avatar
patisjeetje

Doorsturen

Home Recepten