
150 g boter in blokjes
200 g donkere basterdsuiker
4 eieren
100 g gedroogde cranberries
150 g pure chocolade in stukjes
2 zakjes vanillesuiker
150 g witte chocolade in kleine stukjes
150 g zelfrijzend bakmeel
Bak vorm 25 x25
Chocolade,brownie en het zure van de cranberrie moet ik nog meer zeggen????....hmmmmm
Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat de chocolade iets afkoelen.2.Klopt in een kom de eieren met de basterdsuiker, vanillesuiker en een snufje zout tot een dik en romig mengsel.3.Schenk de gesmolten chocolade er al roerend bij en spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor. Spatel tot slot de stukjes witte chocolade en cranberry`s erdoor.4.Schenk het beslag in de bakvorm en stirjk de bovenkant glad. Schuif de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de koek ca. 30 minuten tot de bovenkant knapperig is en de binnenkant nog smeuig.5.Laat het gebak eerst in de vorm afkoelen en daarna nog minimaal 1 uur in de koelkast. Snijd er dan brownies van 5x5 cm van.
C1000
alidada 06-01-2013
Hoi Gre, ik neem dit mee hoor. Ik heb zelf ook een recept van
http://www.smulweb.nl/1381416/koken/recept/Mijn-superlekkere-brownies-met-3-soorten-chocola
Maar ik heb nog nooit brownies met cranberries gemaakt.
Ik ga ze proberen! Bedankt voor het delen. Groetjes, Louise
miekemaria 05-01-2013
Lijkt me heerlijk!