cupcakes met citroencreme en druiven
- Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 11-09-2012
deze cup cakes hebben een heerlijke frisse citroencreme en gegarneerd met druiven, lekker en simpel en een feest voor het oog.
Ingrediënten 12 personen
1 zakje vanillesuiker125 g fijne kristalsuiker
125 g poedersuiker gezeefd
125 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
250 g zachte boter
6 blauwe en 6 witte druiven zonder pit gehalveerd
75 ml melk
handmixer
muffinvorm met 12 papieren cakevormpjes
sap van een halve citroen
spuitzak met kartelspuitmond
Voorbereiding
verwarmde oven op 200 graden
Bereidingswijze
meng het zelfrijzend bakmeel met suiker vanillesuiker en zout
voeg 125 g boter en de eieren toe en klop het met een mixer tot een luchtig beslag
voeg al mixend de melk toe
Schep het beslag in de vormpjes en bak het in ca 15 tot 20 min goudbruin
Laat ze op een taartrooster helemaal afkoelen
klop voor de citroencreme de poedersuiker met de mixer tot een romige bijna witte massa
voeg kloppend 3 eetlepels citroensap toe klop tot dat er een gladde creme ontstaat
vul de spuitzak met de botercreme en spuit op elk cakeje een flinke toef citroencreme
garneer met druiven
Bron
c1000
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties