Gebakken sliptong met courgette

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-09-2012
  • Gebakken sliptong met courgette

    Gebakken sliptong met courgette

    Gebakken sliptong met courgette

Sliptong is de kleinste sortering zeetong. Het vlees is net wat steviger dan bij schol. Dit recept is populair om zijn vele smaken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 sliptongen
1 ui
1 courgette
5 eetlepels boter
200 gram (diepvries) doperwten
sap van een halve citroen
3-4 eetlepels bloem
2 takjes verse munt
zout en versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, koekenpan

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Verwarm 2 eetlepels margarine in een pan en schep de ui, courgette en doperwten erdoor. Sprenkel er 1 eetlepel citroensap over en voeg zout en peper naar smaak toe. Smoor de groente afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar. Besprenkel de sliptongetjes met wat citroensap en strooi er zout en peper over. Wentel de vissen door de bloem. Verhit 2 eetlepels margarine in een grote koekenpan en bak de sliptongetjes (in twee keer) in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd ze in dunne reepjes. Schep de munt door de courgette. Schep de courgette met doperwtjes op vier borden en leg de sliptongetjes ernaast.

Bron

Productschap vis

Serveertip

Lekker met gekookte of gebakken kriel

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten