Krokante sliptong met heerlijke eiersaus

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-09-2012
  • Krokante sliptong met heerlijke eiersaus

    Krokante sliptong met heerlijke eiersaus

    Krokante sliptong met heerlijke eiersaus

Sliptong is de kleinste sortering v.d. zeetong en daarom nog betaalbaar. Net wat steviger dan schol. Bij Nederlanders is dit recept populair.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 sliptongetjes zonder vel
2 eieren
2 sneetjes oud witbrood of 4 eetlepels paneermeel
100 gram boter
1 eetlepel kappertjes
150 gram veldsla
zout en peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 488,44 kcal
Koolhydraten 8,70 g
Eiwitten 9,79 g
Vetten 45,67 g
Benodigdheden
Koekenpan

Bereidingswijze

Kook 1 ei 8 minuten hard. Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine). Bestrooi ze met zout en peper. Klop het tweede ei los in een diep bord. Haal de tongetjes één voor één door het ei en wentel ze door het broodkruim, druk dit wat aan. Verhit 50 gram boter in een grote koekenpan en bak de tongetjes in gedeelten in 4 minuten goudbruin en gaar. Houd ze warm in een oven van 100 °C. Pel intussen het ei en prak hem fijn. Smelt de rest van de boter in een steelpan en roer het ei en de kappertjes erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de spinazie over 4 borden en leg de tongetjes erop. Schep de saus ernaast.

Bron

Productschap vis

Serveertip

Met gekookte kriel en peterselie.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten