Gevuld brood met kip
- Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Een gevuld rond brood met malse kip, veel groenten en zoet pittig door knoflook en een lichte BBQ smaak.
Ingrediënten 3 personen
2 ons kipfileteen mooi rond brood
groenten die je hebt (ik had 1 rode paprika, 2 stengels bleekselderij en een bosui)
Cajun kruiden
Calvé smoked BBQ saus
1 teentje knoflook
50 gr. geraspte kaas
Extra vierge olijfolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 519,91 kcal |
Koolhydraten | 71,49 g |
Eiwitten | 33,31 g |
Vetten | 10,03 g |
Voorbereiding
Snij de kip in blokjes en strooi de cajun kruiden erover, zodat de kip licht gekruid is.
Snijd alle groeten in fijne stukjes.
Snij het kapje van het brood en hol de binnenkant uit. Bestrijk de binnenkant met wat olijfolie en fijngehakte knoflook
Verwarm de over voor op 175 graden (hetelucht: 160 graden)
Bereidingswijze
Verwarm een klein beetje olie in een hapjespan / wok en schroei de kip rondom dicht. Bak de groenten 3 tot 5 minuten mee, zodat je een bite overhoud. Voeg ong. 50ml. BBQ saus toe (niet teveel, de andere smaken moeten wel te proeven zijn). Laat dit kort meekoken.
Giet het groente/kip mengsel in het brood, bestrooi met de geraspte kaas en leg het kapje erop.
Bak dit ongeveer 10 min. af in de oven.