Pannacotta met rood fruit (10 pers)

  • Italiaans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-09-2012
  • Pannacotta met rood fruit (10 pers)

    Pannacotta met rood fruit (10 pers)

    Pannacotta met rood fruit (10 pers)

Deel dit recept

Ingrediënten
1 ltr Slagroom
60 gr Suiker
2 zak Vanillesuiker
2 st Citroen, schil geraspt
8 st Gelatineblaadjes
200 gr Gemengd rood fruit
50 ml Limoncello
100 ml Rode bosvruchtensaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Breng 7 dl slagroom met de suiker en de vanillesuiker aan de kook, voeg de citroenschil-letjes aan de room toe en laat op laag vuur zachtjes inkoken, ca 5 min.
2. Week de gelatineblaadjes 5 min in koud water. Knijp goed uit en los het op in het warme roommengsel (van het vuur af). Zeef het mengsel en laat afkoelen tot het licht begint op te stijven.
3. Klop de rest van de slag-room half stijf (yoghurt dikte) en spatel door het room-vanillemengsel.
4. Verdeel het mengsel mbv een schenkkan (maatbeker) over de glaasjes en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
5. Meng de limoncello met de rode bosvruchtensaus en schep door het rode fruit.
6. Verdeel het fruit over de glazen en serveer direct.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten