Risotto met roergebakken tijgergarnalen

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Risotto met roergebakken tijgergarnalen

    Risotto met roergebakken tijgergarnalen

    Risotto met roergebakken tijgergarnalen

  • Risotto met roergebakken tijgergarnalen

    Risotto met roergebakken tijgergarnalen

    Risotto met roergebakken tijgergarnalen



Risotto met roergebakken tijgergarnalen




Energie:
605 kCal | 2540 kJ


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten
500 gram (diepvries) tijgergarnalen
1 ui
3-4 eetlepels olijfolie
400 gram risottorijst
150 ml droge witte wijn
1 liter visbouillon (van tabletten)
300 gram diepvries doperwten
2-4 tenen knoflook
1 rode paprika
1-2 theelepels chilipoeder of paprikapoeder
zout en versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een pan met dikke bodem

Voorbereiding

Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui.

TIJGERGARNAAL

Penaeus monodon
Wordt ook wel black tiger garnaal genoemd. De garnaal komt uit het Verre Oosten en worden vaak in kunstmatige meertjes in India en Indonesië gekweekt. Als ze een bepaald formaat hebben bereikt worden ze gevangen en gepeld. Vaak worden ze ook gekookt, alleen het staartje zit er nog aan.
Bij grote garnalen moet voor bereiding de donkere rugader –het spijsverteringskanaal- worden verwijderd. Pellen kan zowel voor als na bereiding gebeuren. De werkwijze is als volgt: Verwijder eerst de kop, duw met de duimen de pootjes uit elkaar, zodat het pantser aan de onderkant breekt en pel de schaal eraf. Verwijder dan de staart.

Bereidingswijze

Bereiding
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes aan. Schep de rijst er door en bak alles tot de rijstkorrels glanzen. Voeg de wijn en de helft van de bouillon toe en laat de rijst 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de doperwten en de rest van de bouillon toe en laat de rijst in nog 10 minuten gaar worden, de rijst blijft lekker smeuïg.
Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd de paprika in vieren en dan in dunne reepjes. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de gamba`s met de knoflook, paprikareepjes en chilipoeder al omscheppend tot de gamba`s roze en ondoorschijnend zijn. Strooi er zout en peper naar smaak over. Schep de risotto in vier diepe borden en verdeel de tijgergarnalen met paprika erover. Schep op het laatste moment nog 2-3 eetlepels fijngehakte peterselie of dille door de risotto.

Bron

Visrecepten

Serveertip

Lekker met komkommersalade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

naus_marijke avatar
naus_marijke

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten