koolcurry
- Aziatisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 10-09-2012
snel, gezond, slank en pittig
Ingrediënten 6 personen
zonnebloemolie, zout, zwarte peper, 2 rode uien, 1 spaanse peper,3 tenen knoflook, 2kruidnagel, tomaat, (massala-) kerrie, 1 bloemkool,halve spitskool, 3 aardappelen, 3 ons sperziebonen, kokosmelkVoorbereiding
knoflook, ui, spaanse peper en groenten schoonmaken en snijden. Bloemkool in niet te kleine roosjes.
Bereidingswijze
fruit 2 rode uien en 3 knoflookteentjes in een beetje zonnebloemolie. Voeg 2 eetlepels kerrie toe en een eetlepel tomatenpuree of 3 ontvelde tomaten. Doe 2 dl. water of bouillon bij de kruidenpasta. Voeg de aardappel en sperzie bonen toe. Daarna de bloemkool en spitskool. Als de groenten beetgaar zijn scheutje kokosmelk(room) toevoegen. Afmaken of smaak met zout, peper.
Serveertip
lekker met rijst en scherpe garnalen. Of met rijst en gebakken kip in sojasaus.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties