Spaghetti Bolognese
- Italiaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Overheerlijke bolognesesaus, aangepast Italiaans recept
Ingrediënten 4 personen
BoterOlijfolie
1 of 2 uien
bakje champignons
100 gram pancetta of bakbacon (facultative)
400 gram rundergehakt
1 klein flesje (250 of 300 ml) rode wijn
1 klein blikje tomatenpuree
250 ml bouillon
150 tot 200 ml slagroom
geraspte kaas (eventuele parmezaanse)
Spaghetti
Voorbereiding
Uien fijnsnijden
Champignons in plakjes snijden
Pancetta/bacon snijden
Bereidingswijze
Boter en/of olie in de pan, uien en champignons fruiten tot ze lichtbruin zijn.
Dan de pancetta/bacon en in enkele porties het gehakt erbij. Al roerend mee laten bakken, ongeveer 5 minuten tot er geen rood van het vlees meer te zien is.
Giet de wijn over het vleesmengsel, breng alles aan de kook en laat de wijn inkoken. Dit duurt lang, blijf er wel bij zodat het niet aanbrandt.
Als er bijna geen vocht meer is, voeg je zout, peper, tomatenpuree en de bouillon toe.
Roeren, deksel op de pan, vuur laag en anderhalf uur laten pruttelen.
Daarna de slagroom erdoorheen roeren en dan nog een kwartiertje zonder deksel door laten pruttelen.
Tijdens deze laatste periode kook je de spaghetti
Bron
De Italiaanse keuken, Claudia Roden, Bzztôh 1996
Serveertip
Lekker met een frisse groene salade