Spaghetti Bolognese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Overheerlijke bolognesesaus, aangepast Italiaans recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boter
Olijfolie
1 of 2 uien
bakje champignons
100 gram pancetta of bakbacon (facultative)
400 gram rundergehakt
1 klein flesje (250 of 300 ml) rode wijn
1 klein blikje tomatenpuree
250 ml bouillon
150 tot 200 ml slagroom
geraspte kaas (eventuele parmezaanse)
Spaghetti
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Uien fijnsnijden
Champignons in plakjes snijden
Pancetta/bacon snijden

Bereidingswijze

Boter en/of olie in de pan, uien en champignons fruiten tot ze lichtbruin zijn.
Dan de pancetta/bacon en in enkele porties het gehakt erbij. Al roerend mee laten bakken, ongeveer 5 minuten tot er geen rood van het vlees meer te zien is.
Giet de wijn over het vleesmengsel, breng alles aan de kook en laat de wijn inkoken. Dit duurt lang, blijf er wel bij zodat het niet aanbrandt.
Als er bijna geen vocht meer is, voeg je zout, peper, tomatenpuree en de bouillon toe.
Roeren, deksel op de pan, vuur laag en anderhalf uur laten pruttelen.
Daarna de slagroom erdoorheen roeren en dan nog een kwartiertje zonder deksel door laten pruttelen.
Tijdens deze laatste periode kook je de spaghetti

Bron

De Italiaanse keuken, Claudia Roden, Bzztôh 1996

Serveertip

Lekker met een frisse groene salade

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

miroluc avatar
miroluc

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten