Wortelsoep met geitenkaas

  • Europees, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-09-2012
  • Wortelsoep met geitenkaas

    Wortelsoep met geitenkaas

    Wortelsoep met geitenkaas

  • Wortelsoep met geitenkaas

    Wortelsoep met geitenkaas

    Wortelsoep met geitenkaas

Een lekkere wortelsoep met geitenkaas. Uitgevonden door mezelf. (ik ben 13 jaar)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 wortelen, wit van een prei, halve courgette, 2 eetlepels geitenkaas, 1 eetlepel tomatenpuree, 2,5 liter water, 3 kip - boullionblokjes, 1groenten -boullionblokje, 1 tuinkruiden - boullionblokje.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpot, houten lepel, staafmixer.

Voorbereiding

Snij alle groenten in schijfjes.

Bereidingswijze

Neem je kookpot en zet op een gemiddeld vuur. Doe een klontje boter in de pot en wacht tot het begint te pruttelen. Voeg de groenten toe en roer goed. Laat dit 2 minuten stoven, bljf roeren. Voeg daarna het water, de boullionblokjes, de tomatenpuree en de geitenkaas toe. Roer goed. Plaats het deksel op de pot. Zet het vuur op de hoogste stand. Wanneer het water begint te koken, prik je met een vork in een stukje wortel. Als hij nog hard is, laat je de soep nog verder koken, met het deksel erop. Controleer dikwijls. Als de wortel zacht is en je deze gemakkelijk kan pletten, is de soep klaar om te mixen. Mix de soep en verdeel in diepe borden of kommetjes. Smakelijk!

Serveertip

Serveer met croutons.

Laatste reacties

Laura90 avatar
Laura90 23-10-2013

Ik heb `m gemaakt, super lekker! :) Heb wel wat minder water toegevoegd zodat ie wat vaster bleef. Bedankt voor dit lekkere recept!

JorenDV avatar
JorenDV 09-09-2012

Als je dit gemaakt hebt of gaat maken, reageer dan. :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten